Simonović: Crnogorski sport ima kvalitet

6 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Boris Pejović
Dušan Simonović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.01.2016. 18:06h

Crnogorski sport ima kvalitet i za njegovu budućnost ne treba brinutti, smatra predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović.

On je ponovio da je sport brend Crne Gore i njen najbolji proizvod.

Simonović je kazao da su crnogorski sportisti u mlađim kategorijama u 2015. godini imali sjajne rezultate i da na njima leži budućnost crnogorskog sporta.

„Oni mogu mnogo da nauče od iskusnijih, vrhunskih sportista koje imamo. Dobar dio njih će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pokazati svoju klasu, a prije toga i na evropskim i svjetskim prvenstvima. Ne treba brinuti za budućnost crnogorskog sporta, jer znam da imamo kvalitet“, rekao je Simonović agenciji MINA.

On je kazao da treba pažljivo prartiti i raditi sa mladim sportistima, omogućiti im da napreduju i postanu pravi šampioni.

„Na savezima i klubovima je da kvalitet prepoznaju i prate, a na nama je da pomognemo da on bude unaprijeđen i do kraja potvrđen“, kazao je Simonović.

Predsjednik COK smatra da će crnogorska delegacija i u Rio de Žaneiru biti brojna bez obzira što su do sada samo Milivoj Dukić i Slađana Perunović imaju olimpijsku vizu.

„Džudista Srđan Mrvaljevižć je u normi, teniserka Danka Kovinić je na pragu. Očekujem još jedan ili dva rezultata koji će se pridružiti. U plivanju i atletici imamo pravo na po jednu vajld kartu, vjerujem da ćemo je dobiti, možda još u nekom sportu. Svi očekujemo i priželjkujemo plasman na OI rukometašica i vaterpolista“, kazao je Simonović.

On vjeruje da će obje selekcije, ne samo izboriti plasman u Rio de Žaneiro, već i biti kandidati za olimpijske medalje.

Bonus video: