Dekontaminacija građanskog duha

Poeziju su po svom izboru mogli kazivati svi učesnici, isto tako su bili slobodni da za klavirom i gitarom ili nekim drugim instrumentom podijele dio svog muzičkog svijeta
215 pregleda 2 komentar(a)
NVO Društvo Feral (novina)
NVO Društvo Feral (novina)
Ažurirano: 13.01.2016. 11:19h

Budvansko NVO Društvo “Feral” povezalo je poeziju i muziku kroz druženje amatera, ljubitelja i entuzijasta, članova ovog udruženja i gostiju. Ideja ovakvih večeri je dekontaminacija građanskog duha, otvaranje prostora za kreativnije iskazivanje, komunikaciju i zabavu te podsjećanje na vrijednosti koje su višestruko ugrožene.

Poeziju su po svom izboru mogli kazivati svi učesnici, isto tako su bili slobodni da za klavirom i gitarom ili nekim drugim instrumentom podijele dio svog muzičkog svijeta.

Smijenjivali su se stihovi Tina Ujevića, Vita Nikolića, Arsena Dedića, Matije Bećkovića, a mladi arheolog Dušan Medin je uputio na zaboravljenog budvanskog hroničara- pjesnika Dragutina Deklića, što je posebno zaintrigiralo slušaoce, a još interesantnije je bilo saznanje da se prisutna starograđanka Marija Šumić sjeća donda Iva i Tonija Skutara - likova- oriđinala iz pjesme i drugih iz galerije budvanskog prohujalog vremena, da bi kasnije sve to upotpunila svojim suptilnim sopranom.

Na klaviru i gitari su se smjenjivali pijanistkinja Milica Radoman, ronilac-muzičar Boban Radonjić, dr Marina Zec-Medin, dr Srđa Zlopaša. Direktor Društva “Feral” Mićko Vejnović je sa svojom ribljom friturom i nezamjenjivom energijom, koju u polušali članovi društva nazivaju “kosmičkom“, bio vezivno tkivo i energetsko-gastronomska podloga večeri.

Bonus video: