NFL: Remsi se vraćaju u Los Anđeles

0 komentar(a)
LA Remsi, Foto: Beta/AP
LA Remsi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.01.2016. 11:02h

Na stotine ljubitelja američkog fudbala i navijača Remsa izašlo je u utorak uveče na ulice Los Anđelesa, kada je i zvanično saopšteno da se taj klub poslije 21 godinu vraća u Kaliforniju.

Da bi NFL franšiza mogla da promijeni lokaciju, prema pravilima, to treba da odobre vlasnici klubova, što se i dogodilo sinoć.

NFL je i zvanično odobrio da Remsi mogu da se vrate u LA gdje su igrali 49 godina, prije nego što su 1994. godine preselili u Sent Luis.

Navijači Remsa su ovu vijest proslavili u predgrađu Los Anđelesa, Inglvudu, gdje vlasnik tog NFL kluba Sten Krenke planira da izgradi stadion, koji bi trebalo da bude otvoren 2019. godine.

„Mislio sam da ovo nikada neću doživjeti. Znate, 21 godina je veoma dug period. S vremena na vrijeme čovjek gubi nadu, ali san je živio sve vrijeme", rekao je navijač Remsa Rodni Luzin.

Navijači Remsa su mahali žuto-plavim zastavama i uzvikivali: "LA Remsi".

Krenke planira da u Inglvud parku sagradi kompleks vrijedan skoro tri milijarde dolara, a dok se novi stadion ne izgradi, ta NFL ekipa će igrati na privremenom stadionu, najvjerovatnije u Los Anđeles Koloseumu.

Bonus video: