Sekulić: U 2015. se takmičila 1.753 studenta

172 pregleda 0 komentar(a)
Boris Sekulić, Foto: Privatna arhiva
Boris Sekulić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.01.2016. 17:48h

Na takmičenjima u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore (SSSCG) u 2015. godini učestvovala su 1753 studenta, sa sva tri crnogorska univerziteta, saopšteno je iz te studentske asocijacije.

Predsjednik SSSCG Boris Sekulić kazao je da su u 2015. godini odrađene sve planirane aktivnosti, posebno ističući organizaciju Univerzitetskog prvenstva Evrope u karateu i učešće na Univerzijadi u Južnoj Koreji, kao i projekat Jošanica.

"Prvi put organizovali smo Studentsku ligu Crne Gore u košarci 3x3, koja je imala 20 ekipa. Organizovali smo i studentske lige u malom fudbalu, košarci, odbojci i rukometu, kao i studentska prvenstva u atletici, karateu, odbojci, tenisu, krosu i stonom tenisu. Bili smo učesnici Univerzijade u Gvangdžuu i domaćini Evropskog Univerzitetskog prvenstva u karateu na Žabljak", kazao je Sekulić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, održane su i netakmičarske aktivnosti bajking tura (Brezna), kajak (Morača), Streličarstvo, trening u prirodi (badminton) i fitnes za studente (Podgorica i Cetinje).

"Akcenat u 2016. godini stavićemo na netakmičarskim sportskim aktivnostima, kao i na novim takmičenjima - mini fudbalu i košarci 3x3. Vjerujem da ćemo na taj način još omasoviti i obogatiti studentski sport", kazao je Sekulić.

On je od međuanrodnih aktivnosti za ovu godinu posebno istakao učešća na Evropskim univerzitetskim igrama od 12. do 25. jula u Zagrebu i Rijeci i Univerzitetskom prvenstvu svijeta u karateu, od 10. d 13. avgusta u Gimaraešu.

Bonus video: