Goranovo ubistvo nije rasvijetljeno dok su pomagači Kalinića na slobodi

"Za našu porodicu slučaj ne može biti zatvoren zato što se ne zna ili ne žele da nam kažu ko je navodio ubicu, ko ga je skrivao u Budvi i kako je mogao izaći iz zemlje. Ništa to neće promijeniti, ali mi ćemo tada imati neki svoj mir”, kazala je Stanka Pejović
332 pregleda 11 komentar(a)
roditelji Goran Pejović, Foto: Svetlana Mandić
roditelji Goran Pejović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.01.2016. 17:47h

Stanka Pejović, majka ubijenog Gorana Pejovića (29) iz Nikšića, kazala je da za njihovu porodicu slučaj ubistva njihovog sina nije zatvoren time što je policija za ubistvo osumnjičila Sretka Kalinića, člana Zemunskog klana.

"Za nas Goranovo ubistvo nije rasvijetljeno sve dok su Kalinićevi pomagači na slobodi. Za našu porodicu slučaj ne može biti zatvoren zato što se ne zna ili ne žele da nam kažu ko je navodio ubicu, ko ga je skrivao u Budvi i kako je mogao izaći iz zemlje. Ništa to neće promijeniti, ali mi ćemo tada imati neki svoj mir”, kazala je Stanka.

Goran Pejović je ubijen dan uoči 29. rođendana, a njegov drug Vojkan Inić (27) ranjen je u pucnjavi koja se 13. avgusta 2008. godine dogodila oko 18 sati u bašti kafića "Palma“ u Budvi.

Policija je danas saopštila da je nakon skoro osam godina rasvijetlila ubistvo Pejovića, a da je za ubistvo osumnjičen Kalinić. Meta je bio Budvanin Ivan Delić, koji je sjedio u neposrednoj blizini.

"Osam godina smo čekali. Niko ne može da shvati kroz šta smo prošli”, kazala je kroz suze majka Gorana Pejovića.

Dodala je da su policija i tužilaštvo tokom svih proteklih godina bili u komunikaciji sa njima i uvijek uz njih i da su im zbog toga zahvalni.

"Toga dana, prije nego što je pošao za Budvu, gdje se svake godine sastajao sa društvom povodom rođendana Goran mi je rekao da mu se uopšte ne ide”, kazala je Stanka.

Kalinić se trenutno nalazi u zatvoru u Srbiji i protiv njega se vodi krivični postupak zbog izvršenja drugih krivičnih djela van teritorije Crne Gore.

Bonus video: