Tužilaštvo provjerava kako je sedam miliona kvadrata prodato za 50.000 eura

"To je predmet u kome se pripremamo da donesemo odluku i uđemo u istragu”, kazao je Katnić, dodajući da je u Specijalnom tužilaštvu u izviđaju više od 300 predmeta
0 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.01.2016. 15:46h

Specijalno tužilaštvo provjerava kako je sedam miliona kvadrata zemljišta u Grahovskom polju prodato za 50.000 eura, jer je u tom poslu država oštećena za više od deset miliona eura.

To je sinoć kazao glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, gostujući u emisji “U raljama života” na TV Atlas.

"To je predmet u kome se pripremamo da donesemo odluku i uđemo u istragu”, kazao je Katnić, dodajući da je u Specijalnom tužilaštvu u izviđaju više od 300 predmeta.

"Vodimo istragu u Baru prema određenim licima, u Ulcinju u ozbiljnim predmetima, izviđaj u Podgorici, Beranama i Kolašinu”, kazao je Katnić.

Dodao je da istražuju i poslovanje nekih preduzeća sa državnim fondovima. Govoreći o hapšenjima budvanskih funkcionera Katnić je kazao da je višemilionskom štetom, koja je nastala u samo par predmeta “ozbiljno podriven ekonomski sistem ove zemlje”.

Katnić je rekao da je šef budvanske kriminalne grupe uhapšen i da se prema njemu sprovode određene istražne radnje.

Posljednje hapšenje u budvanskim aferama bilo je ono visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, kojeg su svjedoci saradnici označili kao šefa kriminalne grupe.

Iako je branilac Marovićevog sina Miloša, advokat Zdravko Begović ranije kazao da je sporazumom dogovoreno da Miloš 380.000 eura vrati firmi “Megamarket” Katnić je juče to negirao, tvrdeći da će taj novac biti vraćen u budžet.

Bonus video: