Rađenović se dogovorio: Dvije godine zatvora i plaća 30.000

Rađenovićev branilac advokat Željko Đukanović potvrdio je "Vijestima" da je Rađenović potpisao dva sporazuma sa Specijalnim tužilaštvom
142 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2016. 18:37h

Lazar Rađenović osumnjičeni za višemilionske malverzacije u Budvi dogovorio se sa Specijalnim tužilaštvom da odrobija dvije godine u zatvoru i uplati 30.000 eura u budžet.

Rađenović je potpisao dva sporazuma, čime je priznao pet krivičnih djela koje mu je Specijalno tužilaštvo stavilo na teret, a kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više od dvadeset miliona eura, nezvanično saznaju "Vijesti".

Rađenovićev branilac advokat Željko Đukanović potvrdio je "Vijestima" da je Rađenović potpisao dva sporazuma sa Specijalnim tužilaštvom.

"Po jednom sporazumu okrivljeni Lazar Rađenović postigao je dogovor da izdrži zatvorsku kaznu u trajanju od 18 mjeseci, a po drugom zatvorsku kaznu šest mjeseci", kazao je Đukanović.

Rađenovićev branilac pojasnio je da će njegov klijent sa 18 mjeseci zatvora "platiti" krivicu za koju ga je tužilaštvo teretilo u predmetima TQ Plaza, plato na plaži Jaz i Prijevor.

Šestomjesečnu kaznu dobio je nakon što je priznao krivicu u predmetima "Kopirajt" i "Vještica".

Galerija

Bonus video: