Sretko Kalinić osumnjičen za ubistvo Gorana Pejovića

Goran Pejović (29) iz Nikšića je ubijen, a njegov drug Vojkan Inić (27) ranjen je u pucnjavi koja se 13. avgusta 2008. godine dogodila oko 18 sati u bašti kafića "Palma“ u Budvi
300 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2016. 18:39h

Nakon skoro osam godina crnogorska policija rasvijetlila je ubistvo Nikšićanina Gorana Pejovića, a za ubistvo je osumnjičen ozloglašeni član Zemunskog klana Sretko Kalinić zvani "Zvijer".

U javnosti se dugo spekulisalo da će se njegovo ime naći na spisku osumnjičenih kada za to istražitelji budu imali dovoljno čvrste dokaze.

Kalinić se trenutno nalazi u zatvoru u Srbiji i protiv njega se vodi krivični postupak zbog izvršenja drugih krivičnih djela van teritorije Crne Gore.

Goran Pejović (29) iz Nikšića je ubijen, a njegov drug Vojkan Inić (27) ranjen je u pucnjavi koja se 13. avgusta 2008. godine dogodila oko 18 sati u bašti kafića "Palma“ u Budvi.

"Policijsko – tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da je S.K, 11. avgusta 2008. godine oko 17,40 časova, pješke došao do terase ugostiteljskog objekta "Palma" u Budvi, gdje je za jednim od stolova sjedio oštećeni Goran Pejović u društvu sa V.G, V.I. i V.M. On je, kako se sumnja, prišao njihovom stolu i iz pištolja nepoznate marke, kalibra 9 mm, u pravcu oštećenog Pejovića ispalio 11 projektila, kojom prilikom je ovo lice zadobilo povrede od kojih je preminulo na licu mjesta. Od dejstva ispaljenih projektila teške tjelesne povrede zadobili su V.G. i V.I", rekao je rukovodioc Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta SKP Aleksandar Bošković.

Policija je utvrdila da je meta bio Budvanin Ivan Delić, koji je sjedio u neposrednoj blizini.

Ubica je Pejoviću prišao i kazao: „Ovo ti je pozdrav iz Beograda“. Pejović, Inić i dvojica prijatelja iz Beograda sjedjeli su kada je njihovom stolu prišao maskirani, bradati muškarac srednjih godina, obučen u kariranu košulju, duge crne kose, sa slamenim šeširom na glavi. Sretko Kalinić jedan je od učesnika u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića i pripadnik bivšeg kriminalnog "zemunskog klana".

Državni tužioc Sanja Jovićević je rekla da je tužilaštvo neposredno i putem međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima pribavilo dokaze na osnovu kojih je ocijenilo da postoji osnovana sumnja da je Kalinić učinilac ovog krivičnog djela.

Galerija

Bonus video: