Radoman uhapšen zbog sumnje da je pucao na Anđelića

Protiv Radomana će biti podnijeta krivična prijava za nanošenje teških tjelesnih povreda u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih sredstava
360 pregleda 7 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Aerodrom Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.01.2016. 17:37h

Marko Radoman (36) iz Bara, kojeg policija sumnjiči da je nedavno pucao u Gorana Anđelića Makazu u barskom naselju Čeluga, uhapšen je danas popodne na aerodromu Podgorica čim je izašao iz aviona koji je doletio iz Beograda.

"Vijestima" je iz barske policije rečeno da je Radoman zadržan, te da će u utorak biti izveden pred osnovnog tužioca u Baru.

Protiv njega će prema istim navodima biti podnijeta krivična prijava za nanošenje teških tjelesnih povreda u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih sredstava.

Radoman se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantna osoba.

Posljednji put uhapšen je krajem jula, kada su policijski inspektori za njegovim pojasom pronašli pištolj prilikom kontrole jednog ugostiteljskog objekta u Baru. Oružje je tada poslato u danilovgradski Forenzički centar radi vještačenja.

Anđelić je ranije često punio stupce crne hronike - do sada je preživio desetak pucnjava, počev od 1990. Prema informacijama iz policije, pripadnik je jedne od nekoliko kriminalnih grupa u Baru. Prvi put ranjen je 1990. godine u pucnjavi kod hotela Agava.

Nekoliko godina nakon toga ponovo je teško ranjen u noćnom klubu Torine u Bečićima, a zatim i 1995. godine biva povrijeđen u obračunu na raskrsnici kod Centrojadrana u Baru.

Na njega je 1996. pucano i iz automatske puške kod barskog lokala Monsinjor, ali je tada izbjegao metke. Iste godine u vatrenom obračunu nedaleko od tog mjesta, ipak je pogođen metkom iz pištolja.

Javnosti je poznat i njegov sukob sa jednim od šefova druge kriminalne grupe u Baru Veselinom Veskom Bujićem. Njih dvojica imali su obračun u maju 2008. godine ispred kafića Koloseum u Baru. Tada je ranjen takođe u nogu.

Bonus video: