Državljanin BiH osumnjičen da je krenuo u Siriju, lociran u CG i deportovan

Uhapšeni S.K. je, kako se sumnja, shodno raspoloživim podacima i prikupljenim dokazima, namjeravao da preko Turske otputuje u Siriju, kako bi se priključio terorističkoj organizaciji ISIL
11 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.01.2016. 16:15h

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore – Sektora kriminalističke policije i Sektora granične policije, učestvovali su u koordiniranoj međunarodnoj akciji na suzbijanju odlaska na strana ratišta i priključivanja stranim terorističkim organizacijama, koja je rezultirala lišenjem slobode u Bosni i Hercegovini lica S.K. (23), državljanina te zemlje, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni S.K. je, kako se sumnja, shodno raspoloživim podacima i prikupljenim dokazima, namjeravao da preko Turske otputuje u Siriju, kako bi se priključio terorističkoj organizaciji ISIL.

"U koordiniranoj akciji sa Specijalnom istražnom policijskom agencijom BiH (SIPA), zatim institucijama Turske i kancelarijom FBI u Sarajevu, službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore su, nakon što je S.K. iz Turske deportovan u Crnu Goru, preduzeli odgovarajuće mjere i radnje na lociranju i praćenju kretanja navedenog lica tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, nakon čega je S.K. 09. januara na graničnom prelazu, prilikom ulaska u BiH, lišen slobode od strane službenika SIPA, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio predmetno krivično djelo u Bosni I Hercegovini", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: