Telefoni nađeni u ćeliji Rađenovića

Cimer čuvarima "priznao" da su telefoni njegovi
161 pregleda 28 komentar(a)
Istražni zatvor, Foto: Boris Pejović
Istražni zatvor, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.01.2016. 06:44h

Službenici spuškog zatvora pronašli su i oduzeli dva mobilna telefona u ćeliji u kojoj boravi pritvorenik Lazar Rađenović, koji je osumnjičen za višemilionske malverzacije u Budvi.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" iz Istražnog zatvora, jedan od ta dva telefona koristio je upravo bivši gradonačelnik Budve.

To nije potvrđeno nakon pretresa, jer je Rađenovićev cimer Igor Vušurović, zatvorskim policajcima "priznao" da su telefoni njegovi.

Vušurović je osumnjičen za šverc narkotika, a uhapšen je krajem oktobra u međunarodnoj policijskoj akciji "Mak".

"Vijestima" je iz uprave spuškog zatvora rečeno da je soba u kojoj Rađenović boravi od sredine avgusta pretresena u subotu oko 19 sati.

"Pretresom su pronađena dva mobilna telefona, koja će u ponedjeljak biti predata Višem sudu, s obzirom na to da su oduzeta od pritvorenih lica", pojasnio je sagovornik iz spuškog zatvora.

Dodao je da je soba u kojoj borave Rađenović, Vušurović i još jedan pritvorenik, pretresana više puta.

"Pretres je rađen i dva dana ranije", tvrdi sagovornik "Vijesti".

Istakao je da su pretresi česti i detaljni u svim organizacionim jedinicama Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija i da se ne pravi razlika po tome ko u kojoj ćeliji boravi.

"Ovdje su svi isti - pritvorena i osuđena lica. Otkrivanje nedozvoljenih predmeta, ali i puteva kojima se ti predmeti doturaju do pritvorenih i osuđenih lica naš je konstantan zadatak", kazao je isti izvor.

Dodao je da je uprava ZIKS-a svjesna toga da ne postoji sterilan zatvor, ali da preduzimaju sve zakonom propisane mjere kako bi smanjili mogućnost da robijaši dođu u posjed nedozvoljenih predmeta.

Rađenović je uhapšen sredinom avgusta u Budvi, po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnica. Specijalno tužilaštvo sumnjiči ga da je učestvovao u nekoliko nezakonitih poslova kojima je Opština Budva ostećena za više od dvadeset miliona eura.

Proteklih desetak dana Rađenović intenzivno pregovara sa tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice. "Vijesti" saznaju da će tužilaštvo sa Rađenovićem pokušati da sklopi sporazum do 13. januara, kada mu ističe petomjesečni pritvor.

Bonus video: