Ivović: Prava provjera pred odlučujuću utakmicu

54 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Wpolo.me
Aleksandar Ivović, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 10.01.2016. 23:12h

Aleksandar Ivović nije forsirao u napadu, u odbrani je bio kao po običaju na svom nivou protiv solidnih centara Holandije.

"Dogovor je bio da krenemo dobro, a sve što smo planirali smo i sproveli u djelo. Nismo potcijenili Holandiju, iako smo znali da smo dosta kvalitetniji od njih. Taj pristup raduje. Prve dvije četvrtine su pokazatelj kako treba da igramo protiv Španije, iako Holanđani i Španci nisu za poređenje. Taktičke zamisli koje smo sprovodili tokom priprema smo uspjeli da uradimo u ovoj utakmici, to je dobro i sa dosta optimizma i nade čekamo meč sa Špancima. U najavama smo dosta pričali o tom meču, koji je jako bitan za nas. Ostaje nam da se osvježimo u danu odmora i da dobro analiziramo narednog rivala. Znamo šta bi nam pobjeda donijela", rekao je bek Pro Reka i najbolji sportista Crne Gore u 2015. godini.

Nikola Vukčević je na velikom takmičenju zaigrao prvi put još od SP u Šangaju 2011. godine.

"Prva utakmica na turniru uvijek nosi određeni teret. Uvijek je teško, iako rezultat pokazuje da smo odigrali siguran meč. Dominirali smo tokom duela, ali su nas i Holanđani namučili na neki način. Što nije loše, dobro su nas pripremili za duel sa Španijom", istakao je Vukčević.

"Ajkule" će imati dan odmora do meča sa "furijom".

"Potrebno je da se još malo konsolidujemo, da dogovorimo neke stvari i vjerujem u dobar rezultat", kazao je iskusni centar.

Bonus video: