Kristofersenu pobjeda u slalomu Aldenbodena

Kristofersen, koji je u Adelbodenu slavio sedmu pobjedu u takmičenjima za Svjetski kup, vodeći je u poretku slaloma sa 380 bodova
0 komentar(a)
Henrik Kristofersen, Foto: Reuters
Henrik Kristofersen, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2016. 14:27h

Norvežanin Henrik Kristofersen pobjednik je slaloma u u švajcarskom Adelbodenu (1:51,34 minuta). Kristofersen je bio treći nakon prve serije, koju je drugi put zaredom dobio Rus Aleksandar Kornišilov.

Ipak, Kornišilov u finalnoj seriji nije mogao bolje od trećeg mjesta u reprizi prethodnog slaloma u italijanskoj Santa Katarini.

A drugo mjesto sa šest stotinki zaostatka prigrabio je Austrijanac Marsel Hiršer, dok je Rus na kraju zaostao 60 stotinki za Norvežaninom. Na četvrtom mjestu završio je Francuz Aleksis Panturo.

Kristofersen, koji je u Adelbodenu slavio sedmu pobjedu u takmičenjima za Svjetski kup, vodeći je u poretku slaloma sa 380 bodova. Hiršer je drugi sa 340,a treći Korošilov sa 174 boda.

U generalnom poretku i borbi za veliki kristalni globus vodi Hiršer sa 801 bod, a drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 636, dok je Kristofersen sakupio 571 poen.

Bonus video: