ODBOJKA

Miloš Ćulafić do kraja sezone u Tuluzu

0 komentar(a)
Miloš Ćulafić, Foto: Bolivarvoley.com
Miloš Ćulafić, Foto: Bolivarvoley.com
Ažurirano: 09.01.2016. 22:33h

Miloš Ćulafić će treći put u karijeri igrati u Francuskoj – korektor crnogorske odbojkaške reprezentacije do kraja sezone će nastupati u Tuluzu.

Iako je, kako kaže, imao finansijski bolju ponudu da ide u Indoneziju, u klub Marka Bojića, Ćulafić je odlučio da igra u Evropi, u jednoj od najinteresatnijih i najujednačenijih liga, koja će, tako, biti brojnija za još jednog Crnogorca (u Kanu je trener Igor Kolaković, u Turu igra Rajko Strugar, a u Šomonu Gojko Ćuk).

Tuluz, koji je ranije već u dva navrata pokušao da dovede Ćulafića, trenutno je 11. na tabeli (sa utakmicom manje), ali ima dva boda manje od osmoplasiranog Liona, koji je posljednji u zoni plej-ofa. Tuluz će upravo u narednom kolu dočekati Lion, a, ako ne bude administrativnih problema, Ćulafić je debitovati na tom meču.

“Tuluz je dobar klub, ima dobrog trenera i fino se radi. Zadovoljan sam dolaskom ovdje i želim da odradim sezonu najbolje što mogu”, rekao je Ćulafić za “Vijesti”.

Ćulafić je sezonu počeo u argentinskom Bolivaru, sa kojim je osvojio Masters kup (bio je najbolji poenter polufinala), a igrao je finale Aclav kupa. Nakon toga je sporazumno raskinuo ugovor.

“Argentina je bila dobro iskustvo, ali je došlo do nekog nerazumijevanja uzmeđu mene i trenera i odlučili smo da se rastanemo. Poslije prve greške me izvodio iz igre i nije mi se dopadao takav tretman”, dodao je Ćulafić.

Argentina je bila sedma inostrana destinacija za dva puta najboljeg crnogorskog odbojkaša (2006. i 2009. godine), jer je igrao još i u Francuskoj (Poatje i Arago de Set), Južnoj Koreji (Kepko u dva navrata), Rusiji (Tjumenj), Kataru (Al Rajan), Ukrajini (Lokomotiva) i prošle sezone u Turskoj (Sahinbej Beledije).

Najbolji poenter ligaškog dijela Lige šampiona u sezoni 2011/2012 (u dresu Poatjea) je karijeru počeo u ekipi Luke Bar, odakle je 2005. godine stigao u Budućnost i osvojio prve trofeje (u bivšoj državnoj zajednici Srbija i Crna Gora, a onda i u nezavisnoj državi) i debitovao u Ligi šampiona.

Nakon toga, 2008. godine prešao je u Budvansku rivijeru, za koju je igrao do ljeta 2010. godine, kada je MVP Evropske lige 2014. godine, počeo inostranu karijeru.