Radonjić: Dokazi protiv Mugoše predati tužilaštvu

"Prikupljene informacije i dokumentacija u tri predmeta vezano za poslovanje Glavnog grada kad je gradonačelnik bio Miomir Mugoša dostavljene su nadležnim tužilaštvima", kazao je Radonjić
161 pregleda 32 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.01.2016. 13:17h

Šef Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala Dragan Radonjić saopštio je da su inspektori policije završili istragu protiv Miomira Mugoše i da su sve prikupljene informacije predate tužilaštvu.

On je za "Dan" kazao da su provjere policije vršene u tri predmeta koja se odnose na poslovanje Glavnog grada za vrijeme mandata sadašnjeg ambasadora Crne Gore u Sloveniji. Radonjić je potvrdio i da je on kandidat glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za funkciju šefa policijskog istražnog tima.

U razgovoru za "Dan" Radonjić je govorio i o rezultatima koje je odsjek na čijem je čelu postigao u poslednje vrijeme.

"Službenici Uprave policije - Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u proteklom periodu, u koordinaciji sa tužilaštvom, sprovodili provjere u tri predmeta koji se odnose na poslovanje Glavnog grada u periodu kada je gradonačelnik bio Miomir Mugoša. Prikupljene informacije i dokumentacija u tim predmetima dostavljene su nadležnim tužilaštvima", kazao je Radonjić.

Prema saznanjima tog lista, policija je provjeravala poslove koje je Mugoša dok je bio na čelu Podgorice sklapao sa biznismenima Tomislavom Čelebićem i Čedomirom Popovićem. Dokazi koje je policija predala tužilaštvu odnose se na predmete Carine, KAP i Bazar.

Kroz javno-privatno partnerstvo glavnog grada i kompanije "Čelebić" Glavni grad je za ulog od 8.107 kvadrata vrijednog zemljišta i naknade za komunalije dobio parking mjesta i pijacu, a ta kompanija hiljade kvadratnih metara ekskluzivnog poslovnog prostora. Sumnja se, naime, da je Glavni grad na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom Mugošom oslobodio kompaniju "Čelebić" plaćanja oko 1,66 miliona eura po osnovu lokalne komunalne takse.

Vezano za predmet Carine, sumnjiv je prenos vlasništva preko 15.000 kvadrata koje je Mugoša, bez znanja Skupštine, prenio na firmu Carine. Dokazi su predati i vezano za odluku o utvrđivanju zone KAP-a biznis zonom i odluke o davanju saglasnosti za međusobno razgraničenje zemljišta između Glavnog grada i KAP-a.

Radonjić je potvrdio i da je kandidat za šefa istražnog policijskog tima, koji će raditi specijalne predmete iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

"Ta procedura je u toku i ne bih da prejudiciram stvari. Ono što mogu da kažem jeste da je moja kandidatura na tu funkciju potekla od Milivoja Katnića, glavnog specijalnog tužioca, sa kojim odlično sarađujem od njegovog dolaska na tu poziciju", rekao Radonjić.

Bonus video: