NVO Alternativa: Građanima da otpišu dug

Isti tretman da imaju građani Crne Gore kao i Miloš Marović
5 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Luka Zeković
Miloš Marović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.01.2016. 15:27h

Nevladina organizacija Alternativa predložila je Vladi, povodom nagodbe Specijalnog tužilaštva sa Milošem Marovićem, ekonomske mjere koje bi bile u korist građana Crne Gore koje podrazumijevaju otpis dogova.

"U skladu sa odlukom i predlogom Tužilaštva da se nagodi sa optuženim Milošom Marovićem u korupcionaškoj aferi oko zemljišta Jaz u Budvi, predlažemo sljedeće ekonomske mjere koje bi prateći ovu odluku bile na korist građana/ki Crne Gore: Otpis 72,86 odsto potraživanja koje ima EPCG prema vlasnicima električnih brojila zaključno sa 3. januarom 2016. godine; otpis 72,86 odsto potraživanja koje ima JP Vodovod(i) prema vlasnicima brojila za vodu zaključno sa datumom 3. januarom 2016. godine i otpis 72,86 odsto potraživanja koje imaju JKP-a prema vlasnicima nekretnina za komunalne troškove zaključno sa 3. januarom 2016”, piše u pismu koje je ta NVO uputila ministarstvima finansija i ekonomije.

Oni dodaju da je iz zatvorske jedinice 3. januara izašao Miloš Marović, "pa je tim činom ovaj sporazum formalnopravno stupio na snagu (po kriterijumima Tužilaštva Crne Gore)".

"Kako je Marović po sporazumu dužan da nadoknadi samo 27,14 odsto sume za koju je oštetio Crnu Goru, to je i naš zahtjev definisan tako da građani/ke vlasnici brojila/nekretnina plate samo 27,14 odsto sume koju su dužni na dan kada je ovaj sporazum stupio na snagu", pojasnili su iz te NVO.

U pismu navode da se time sa građanima Crne Gore postupa makar na jednak način kao prema licu koje je došlo u situaciju da pregovara sa Tužilaštvom.

Nadaju se da će njihova inicijativa biti razmotrena na sljedećoj sjednici Vlade Crne Gore.

Bonus video: