PRAZNIK PRAVOSLAVNIH VJERNIKA

Lideri partija čestitali Božić

„Neka nas božićni dani koji slijede podsjete na vrijednosti sloge, praštanja i tolerancije. Duboko utemeljenje takvih vrijednosti u svakom čovjeku dobre volje garantuje stalni napredak našeg društva na zdravim i ravnopravnim osnovama“
120 pregleda 2 komentar(a)
Božićna jelka, Foto: Shutterstock
Božićna jelka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.01.2016. 17:14h

Lideri Pozitivne Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Liberalne i Partije udruženih penzionera – Darko Pajović, Žarko Rakčević, Andrija Popović i Momo Joksimović, čestitali su Božić pravoslavnim vjernicima.

Pajović im je poželio da najradosniji hrišćanski praznik dočekaju u miru, zajedništvu i razumijevanju sa porodicama i prijateljima.

On je kazao da je Božić simbol rađanja i stvaranja.

„Zato je važno da budemo jedinstveni u stvaranju zajednice ispunjene duhom solidarnosti, humanosti i tolerancije, kao i svih drugih vrijednosti kojima stremi istinsko građansko društvo“, poručio je Pajović.

Rakčević je svim građanima Crne Gore pravoslavne vjerosipovijesti poželio da praznik slave u dobrom zdravlju, porodičnom okruženju i blagostanju.

„Želim da nas ovi blagi dani podsjete da smo jedni drugima najbliži i da samo zajedničkim naporima možemo naći najbolji odgovor na izazove koji nas očekuju“, kaže se u čestitki Rakčevića.

Lider Liberalne je vjernicima Crnogorske pravoslavne crkve i Mitropolije Crnogorsko-primorske uputio najiskrenije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućih Božićnih praznika.

„Neka nas božićni dani koji slijede podsjete na vrijednosti sloge, praštanja i tolerancije. Duboko utemeljenje takvih vrijednosti u svakom čovjeku dobre volje garantuje stalni napredak našeg društva na zdravim i ravnopravnim osnovama“, naveo je Popović u čestitki.

On je kazao da je uvjeren da će nastupajući blagdani, koji će još jednom obilježiti početak nove godine, svima donijeti više iskrenosti i međusobnog uvažavanja.

Predsjednik Partije udrženih penzionera i invalida čestitao je pravoslavnom narodu i sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske božićne blagdane i pravoslavnu novu godinu.

„Da se provedu u zdavlju, ljubavi i slozi,uzajamnom razumijevanju i solidarnosti, kako među sobom i svojim bližnjima, tako i u miru i toleranciji među svim vjerama i nacijama,kao garanciji skladnog života na ovim prostorima“, naveo je Joksimović.

On je dodao da je „mitropolit Anfilohije, koji dostojno sjedi na stolici slavnih cetinjskih mitropolita, vozdigao sebe i ugradio kao najvećeg graditelja u obnovi i izgradnji crkava i namastira“.