URA: Tužilaštvo obračun sa pljačkašima Budve pretvara u farsu

"Ostaje još i da uhapšeni predsjednik Političkog savjeta DPS-a bude amnestiran, pa da se okonča ova farsa"
20 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.01.2016. 14:30h

Povodom začuđujućih najava da će se članovi organizovane kriminalne grupe DPS-a iz Budve, koji su opljačkali građane za desetine miliona eura, nagoditi sa tužilaštvom da vrate u budžet simbolične sume i nekoliko mjeseci provedu u zatvoru, Tužilaštvo treba da objasni građanima što radi i odgovori da li će i kada neko stvarno da odgovara za teški kriminal, koji se godinama odigrava pod okriljem vladajuće partije, navodi se u zajedničkom saopštenju v.d. predsjednika URA u Budvi Radosava Tomović i sekretara te partije Bobana Zubera.

"Ostaje još i da uhapšeni predsjednik Političkog savjeta DPS-a (Svetozar Marović) bude amnestiran, pa da se okonča ova farsa. Izgradnja kapitalnih objekta u Budvi (bulevari, šetališta, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda-PPOV i drugi infrastrukturni objekti) opterećena je koruptivnom ugradnjom od strane organizovane kriminalne grupe sačinjene od visokih rukovodilaca DPS. Zbog pokradenog novca do danas nijesu završeni bulevari u Budvi i Bečićima, kao i rekonstrukcija kanalizacionog sistema sa nedovršenim PPOV, iako je uzet kredit za ove radove", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da usljed toga i "redovne "ugradnje" imamo poplave poslije svake kiše, kako u Budvi, tako i u Petrovcu".

"Budvanska kriminalna gupa, sastavljena od visokih rukovodilaca DPS-a, za razilku od običnih kriminalnih klanova, za pljačku Budve koristila je glasačku mašinu odborničke većine, tako što je pripremala odluke i izglasavala ih na sjednicama Skupštine opštine. Nakon što su prvo praktikovali zakon "omerte", on je evoluirao u priznanje krivice kao način da gotovo nekažnjeni izađu na slobodu i sačuvaju pare koje su oteli građanima Budve. Ovu i sve druge kriminalne grupe u okviru DPS jedino mogu onesposobiti građani Budve i Crne Gore na narednim izborima, donoseći mudre odluke prilikom glasanja", zaključuje se u saopštenju Tomovića i Zubera.

Bonus video: