PzP: Osnovana je sumnja da u CG djeluju organizovane kriminalne grupe

"Nezaintersovanost policije, ANB, tužilaštva i nepostojanje niti jedne optužnice, a kamoli presude u vezi šverca oružja i prodaje teroristima protiv bilo kojeg građanina Crne Gore, ukazuje na politčku zaštitu od strane određenih struktura u vrhu režima"
8 komentar(a)
Put kalašnjikova, Foto: Screenshot:
Put kalašnjikova, Foto: Screenshot:
Ažurirano: 06.01.2016. 14:16h

O švercu oružja iz i preko Crne Gore koje se prodaje raznim opasnim terorističkim grupama, paravojskama, paramilicija, pobunjeničkim grupama, pišu i istražuju u mnogim državama Evrope i sve je više indicija koje ukazuju na postojanje osnovane sumnje da u Crnoj Gori djeluje jedna ili više organizovanih kriminalnih grupa koje se bave ovim opasnim kriminalnim aktivnostima, saopšteno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Iz te partije su komentarisali informaciju da kalašnjikovi iz Albanije ulaze u Crnu Goru, gdje se, navodno, pretovaraju i švercuju ka Francuskoj.

"Nezaintersovanost policije, ANB, tužilaštva i nepostojanje niti jedne optužnice, a kamoli presude u vezi šverca oružja i prodaje teroristima protiv bilo kojeg građanina Crne Gore, ukazuje na politčku zaštitu od strane određenih struktura u vrhu režima. Umjesto ozbiljnih i sveobuhvatnih istraga, hapšenja i optuženja protiv članova ove kriminalne organizacije, Vlada i premijer lično je podigao lažnu krivičnu prijavu protiv Nebojše Medojevića, očigledno lično pogođen i iznerviran zbog upornosti, dobre obavještenosti, argumentacije i patriotizma predsjednika PzP", navodi se u saopštenju.

PzP je pozvao specijlanog tužioca za organizovani kriminal i korupciju Milivoja Katnića, da pokrene sveobuhvatnu istragu o "djelovanju ove ili ovih organizovanih kriminalnih grupa koje se bave švercom i prodajom oružja i eksploziva terorističkim organizacijama širom Evrope i svijeta".

"Nakon dobijanja pozivnice, djelovanje ove kriminalne organizacije i izostanak bilo kakvih rezultata tužilaštva, ANB i policije bi moralo postati i unutrašnje pitanje NATO i PzP očekuje da će NATO vrlo brzo postaviti ovo pitanje vrhu crnogorskog režima i tražiti hitne i vidljive rezultate u borbi protiv šverca oružja i eksploziva iz i preko Crne Gore".

u PzP ističu da NATO ne može sebi dozvoliti "dodatnu blamažu da podržava režim koji toleriše i koji se ne bori protiv šverca oružja i terorizma, kao ključih bezbjednosnih prijetnje i izazova pred kojom se nalazi cijelo čovječanstvo".

"I pored višegodišnje prljave kampanje laži, spinova i podmetanja koju, po ličnom nalogu diktatora, protiv predsjednika PzP vodi ANB, DPS, kontrolisani mediji, šaptačke divizije doušnika, istina polako ali sigurno dolazi na svjetlost dana i svakim danom je sve više građana Cre Gore koji vide da vrijeme potrđuje sve što je predsjednik i ostali poslanici i funkcioneri PZPa govorili o najtežim anomalijama i bolestima ovog društva pod vladavinom korumpiranog i anticrnogorksog režima DPS", zaključuje se u saopštenju PzP-a.

Bonus video: