Zbog nereda u Nikšiću uhapšeno šest osoba, povrijeđena dva policajca

"Privedeno je ukupno 35 lica – 19 zbog narušavanja javnog reda i mira i 16 zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu", saopšteno je iz Uprave policije
143 pregleda 9 komentar(a)
tuča, Nikšić, navijači, Foto: Čitalac reporter
tuča, Nikšić, navijači, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 05.01.2016. 16:29h

Ukupno privedenih 37 osoba od kojih je uhapšeno šest, i povrijeđena dva policajca epilog je nereda koji su izbili prije početka košarkaške utakmice između KK Sutjeska i KK Partizan, koja je juče odigrana u Nikšiću.

"Privedeno je ukupno 35 lica – 19 zbog narušavanja javnog reda i mira i 16 zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu. Od ovih 19 lica slobode je lišeno šest lica od kojih su oduzeti nož, palice i baklja. Osim ovoga, privedena su još dva lica pred sami početak utakmice i to jedno koje je, kako se sumnja, napalo policijskog službenika a drugo koje se oglušilo o naređenje policajca. Povrede su tom prilikom zadobila dva policijska službenika", saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog narušavanja javnog reda i mira koji se dogodio juče sukobom navijača dva kluba, oko 15.15 časova na raskrsnici ulica Lazara Sočice i Đura Salaja u Nikšiću privedeno je 19 osoba.

Iz policije je saopšteno da su kod šest od tih 19 osoba pronađeni i oduzeti nož na rasklapanje, metalna palica na izvlačenje, improvizovana palica od elektrokabla, bejzbol palica, metalna šipka na razvlačenje, palica na razvlačenje i baklja.

"Šest lica kod kojih su pronađeni navedeni predmeti su lišena slobode i protiv njih su podnijete prekršajne prijave iz Zakona o oružju. Protiv ostalih 13 lica koja su narušavala javni red i mir na pomenutoj raskrsnici podnijete su prekršajne prijave. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužica u Nikšiću koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Tokom narušavanja javnog reda i mira nastala je šteta na imovini MUP-a u vidu polomljenog zadnjeg vjetrobranskog stakla na službenom vozilu koje koriste službenici Uprave policije, o čemu je takođe obaviješten ZODT", navodi se u saopštenju.

Zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu galamom i vikom na ulicama je, osim navedenih 19, privedeno još 16 osoba.

"Kasnije, oko 18,15 časova, ispred ulaza u SRC Nikšić gdje se odigravala utakmica, došlo je do napada na policijskog službenika. Naime, policijski službenici su potiskivali jednu navijačku grupu od druge, kako ne bi došlo do sukoba, kada je L.R. (18) iz Nikšića, kako se sumnja, fizički napao policijskog službenika tako što mu je zadao više udaraca u predjelu glave i leđa. Drugo lice, N.R. (21) iz Nikšića se, sumnja se, oglušilo o naređenje policijskog službenika da se udalji sa lica mjesta. Ova dva lica su privedena u prostorije CBNK. Ovom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila su dva policijska službenika – policijski službenik koji je napadnut i još jedan službenik koji je intervenisao. O događaju je upoznat ZODT u Nikšiću koji je naložio da se od ovih lica uzmu izjave i izjasnio se da će se o kvalifikaciji djela naknadno izjasniti", zakjlučuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: