NOVI INCIDENT U NIKŠIĆU

„Grobari“ uz bakljadu ušli u dvoranu, „Vojvode“ htjele da se obračunaju

„Grobari“ su uz jako policijsko obezbjeđenje ušli u sportski centar, ali bez obilježja pošto je proteklih dana izdata zabrana da se u dvoranu ne može ući sa navijačkim obilježjima
134 pregleda 0 komentar(a)
vojvode, Nikšić, Foto: Screenshot (YouTube)
vojvode, Nikšić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.04.2019. 19:07h

Navijački sukobi između „Grobara“ i „Vojvoda“ koji su počeli danas oko 15h u Vučedolskoj ulici u Nikšiću, nastavili su se večeras oko 18h ispred Sportskog centra. 

Kako piše portal Onogošt, bez navijačkih obilježja, ali uz bakljadu i navijačke pjesme, grupa od stotinjak „Grobara“ krenula je Njegoševom ulicom do Sportskog centra, prošla policiju koja je prvo namjeravala da ih zaustavi, da bi ih odmah potom propustila na raskrsnici kod dvorane.

Navijači Sutjeske su proteklih dana poručivali Partizanovim pristalicama da im neće dozvoliti da prošetaju ulicama grada, navijačke pjesme i omogućen slobodan prolaz do sale izazvali su revolt Sutjeskinih navijača koji su pokušali da se obračunaju sa „Grobarima“.

Pošto je okolinu Sportskog centra obezbjeđivalo na stotine policajaca spriječen je sukob, a zbog izazivanja nereda privedeno je još nekoliko navijača.

„Grobari“ su uz jako policijsko obezbjeđenje ušli u sportski centar, ali bez obilježja pošto je proteklih dana izdata zabrana da se u dvoranu ne može ući sa navijačkim obilježjima. 

Ranije danas je privedeno oko 30 navijača oba tima.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, navijači Sutjeske - Vojvode, kamenicama i bakljama su oko 15h gađali navijače Partizana, nakon čega je došlo do tuče. U incidentu je slomljeno i staklo na vozilu nikšićke policije.

Oduzet je veći broj noževa, šipki i palica.

Saznajemo da su među privedenim navijačima i državljani Srbije.

KK Sutjeska večeras igra sa Partizanom u Nikšiću u okviru 18. kola regionalne ABA lige. Uprava Sutjeske zabranila je gostujućim navijačima ulazak u salu Sportskog centra.

“Donijeli smo odluku da navijači Partizana ne budu u dvorani. Takođe, na utakmicu se mora doći bez obilježja navijačkih grupa. Znači da ne bi bilo neprijatnosti prilikom ulaza, zamolili bismo gledaoce da ne dolaze sa takvim i sličnim rekvizitima”, saopšteno je ranije iz kluba.