Sogi caffe: Prijeteći grafiti protiv LGBT osoba

Oni navode da je sa policijom ostvarena brza i kvalitetna komunikacija, ali i napominju da je više desetina napada na "LGBTIQ Socijalni Centar", koji su uključivali demoliranje i bacanje suzavca tokom aktivnosti u samom prostoru ostali nerasvijetljenji
221 pregleda 14 komentar(a)
grafiti na Sogiju, Foto: LGBTIQ Socijalni centar
grafiti na Sogiju, Foto: LGBTIQ Socijalni centar
Ažurirano: 04.01.2016. 14:33h

Tokom novogodišnjih praznika za sada nepoznate osobe ispisale su neprimjerene i prijeteće poruke na SOGI caffe, jedino javno okupljalište LGBT zajednice, koji djeluje u sklopu nevladine organizacije “LGBTIQ Socijalni Centar”.

Ispisano je između ostalog “Ubi pedere”, “Nećemo dvije majke ili dva oca” i “Stop paradi srama”., navodi se u saopštenju LGBTIQ centra.

Oni navode da je sa policijom ostvarena brza i kvalitetna komunikacija, ali i napominju da je više desetina napada na "LGBTIQ Socijalni Centar", koji su uključivali demoliranje i bacanje suzavca tokom aktivnosti u samom prostoru ostali nerasvijetljenji.

LGBTIQ Socijalni centar je pozvao Vladu Crne Gore da u ovoj godini poboljša implementaciju svoje LGBT politike uozbilji svoje pristupe za društveno prihvatanje LGBT osoba u Crnoj Gori.

"Kontinuirani napadi na LGBTIQ Socijalni Centar direktno su povezani sa izraženim protivljenjem javnosti prema postojanju i vidljivosti LGBT osoba, njihovom organizovanju kroz LGBT organizacije i funkcionisanju suštinskih socijalnih servisa", kazali su iz LGBTIQ centra.

O incidentu je obaviješten i gradonačelnik Podgorice a gradske službe su zamoljene za pomoć za uklanjanje grafita sa porukama mržnje.

SOGI caffe je jedini otvoreni javni društevni, naučni, kulturni i zabavni centar crnogorske LGBT zajednice iz kojeg se promovišu različiti pogledi i pluralizam, demokratska kultura i nenasilje.

Bonus video: