Neki Budvani da se čuvaju: Snajperista vrebao sa zidina Starog grada?

Inspektori se pribojavaju da u Budvi ponovo ne počne da bjesni rat zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Španiji krajem 2014.
122 pregleda 61 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.01.2016. 06:28h

Budvanska policija provjerava da li su tokom novogodišnjih praznika bile pripremljene likvidacije nekoliko osoba bliskih ubijenom Budvaninu Goranu Đuričkoviću.

To tvrdi više dobro upućenih izvora “Vijesti” iz bezbjednosnih krugova, koji su ispričali da je budvanskim inspektorima u predvečerje 31. decembra prijavljeno da je na starogradskim bedemima primijećena sumnjiva osoba, naoružana snajperom.

Pokušavajući da uđu u trag toj osobi, tamošnji policajci pregledaju snimke sa nadzornih kamera, i prikupljaju informacije.

Navodno, njih zanima ko je tog dana, ali i danima ranije, ulazio na bedeme Starog grada.

Izvori “Vijesti” tvrde da su inspektori pretražili svaki pedalj na bedemima, ali i da su tokom novogodišnjih praznika tuda partrolirali pripadnici policije.

Navodno inspektori su već razgovarali sa više bezbjednosno interesantnih osoba, kako bi ih upozorili na potencijalnu opasnost. Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, oni su iste večeri razgovarali sa nekoliko osoba koje nerijetko borave u Đuričkovićvom i lokalima nadomak Starog grada, i upozorili ih na potencijalnu opasnost.

Jedan od izvora “Vijesti” kazao je da policajci ne isključuju ni mogućnost da meta nijesu bili Đuričkovićevi saradnici, već neko iz kriminalnog miljea za kog se znalo da će 2015. godinu ispratiti u Budvi.

Isti sagovornici tvrde da se crnogorski istražitelji pribojavaju toga da bi Budva ponovo mogla postati porpište mafijaških obračuna, jer se navodno narkoklanovi još obračunavaju zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Španiji krajem 2014. godine.

Nestanak tog tovara droge mafiju je već koštao nekoliko glava.

U februaru 2015. u Beogradu je ubijen Cetinjanin Goran Radoman. Dva mjeseca kasnije, najvjerovatnije greškom, u Budvi je ubijen Đuričkovićev kum Saša Marković. Mediji su i tada spekulisali da je meta bio Đuričković, koji je ubijen 27. oktobra 2015. godine.

U njega su tada iz snajpera ispaljeni smrtonosni hici, upravo sa mjesta na kom se navodno 31. decembra vrzmao naoružani muškarac.

Đuričković je ubijen dok je šetao ispred svog lokala “Old Fišermans”, nadomak Starog grada.

Izvori “Vijesti” tvrde da je policija ćutala o tom događaju, kako se uoči dočeka Nove godine ne bi pravila panika među brojnim posjetiocima i mještanima, koji su to vrijeme bili ispred Starog grada.

Navodno, zbog toga su i akciju traganja za snajperistom izveli u strogoj tajnosti. Ipak, oni nijesu uspjeli da uđu u trag muškarcu za kog se sumnja da je bio pritajen na bedemima Starog grada, i čekao novogodišnju gužvu kako bi neopaženo ispalio hice u metu.

Bonus video: