HN: Komunalna policija i Služba zaštite i spasavanja opremljene digitalnom radio opremom

"Za naš rad je posebno značajna prednost sigurne komunikacije sa službama sa kojima sarađujemo, a već su opremljene ovom naprednom tehnologijom", kazao je načelnik Komunalne policije Herceg Novog Zoran Bijelić
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.01.2016. 11:39h

Komunalna policija i Služba zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi opremiljena je danas digitalnom radio opremom - TETRA sistem, saopšteno je iz kompanije Wireless Montenegro.

"U Crnoj Gori se ova tehnologija primjenjuje već četiri godine, a implementira je kompanija Wireless Montenegro U prostorijama Komunalne policije Herceg Novi obavljena je i obuka za zaposlene", navodi se u saopštenju.

Načelnik ove Komunalne policije Zoran Bijelić je iskazao veliko zadovoljstvo što je služba na čijem je čelu postala dio TETRA mreže.

"Tetra sistem će povećati efikasnost rada na terenu, posebno u vrijeme turističke sezone i brojnih manifestacija koje grad Herceg Novi organizuje. Za naš rad je posebno značajna prednost sigurne komunikacije sa službama sa kojima sarađujemo, a već su opremljene ovom naprednom tehnologijom", kazao je Bijelić.

U saopštenju se dodaje da je dio opreme uručen i pripadnicima Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi koja je od ranije korisnik TETRA sistema.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj izrazio je veliko zadovoljstvo mogućnostima koje TETRA sistem pruža i najavio novu narudžbu ove opreme u 2016. godini.

"Ovo je nastavak uvođenja TETRA sistema u rad opštinskih službi u Herceg Novom, jer smo planirali da na ovaj način umrežimo sve službe među kojima postoji potreba za koordinacijom u komunikacijama", rekao je Škobalj.

U Herceg Novom je Komunalnoj policiji uručena jedna fiksna stanica i 7 ručnih, a Službi zaštite i spasavanja 3 dodatne ručne stanice Tetra sistema.

O direktnoj društvenoj koristi od korištenja Tetra sistema Boris Camović, menadžer prodaje u kompaniji Wireless Montenegro kaže da građani Crne Gore, usljed bezbjedne, usaglašene i efikasne komunikacije hitnih i bezbjedonosnih službi, imaju direktnu korist zbog brže i pouzdanije pomoći i intervencija u hitnim slučajevima.

"TETRA omogućava vezu bez teritorijalnih ograničenja i za razliku od analognog, ovaj digitalni radio sistem obezbjeđuje bolje prostiranje signala, povećanu otpornost na smetnje, integraciju prenosa različitih tipova informacija, kao i visok stepen zaštite od prisluškivanja i ometanja. Pozitivno iskustvo naših korisnika opravdava naša očekivanja da će se naredne godine nastaviti inplementacija TETRA sistema i u ostalim opštinama u Crnoj Gori. Neke od njih su najavile inplementaciju ovog naprednog sistema, u službe koje imaju potrebu za bezbjednom i pouzdanom komunikacijom, već početkom 2016. godine", zaključuje Camović.

Bonus video: