Priznao krivicu, pa može kući: Miloš Marović danas napušta zatvor?

Uhapšen je 3. decembra u privatnoj bolnici Codra, nepuna dva mjeseca nakon što su lisice na ruke stavljene ostalim osumnjičenima u toj istrazi
152 pregleda 82 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.01.2016. 07:32h

Budvanin Miloš Marović, sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, danas bi trebalo da napusti Istražni zatvor.

Mlađi Marović se posljednjeg dana 2015. godine dogovorio sa Specijalnim tužilaštvom da prizna krivicu.

On je osumnjičen da je učestvovao u navodno nezakonitim poslovima oko prodaje zemljišta u zaleđu plaže Jaz, kojom je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona eura.

Uhapšen je 3. decembra u privatnoj bolnici Codra, nepuna dva mjeseca nakon što su lisice na ruke stavljene ostalim osumnjičenima u toj istrazi.

Njegov branilac, advokat Zdravko Begović, nakon pregovora u Specijalnom tužilaštvu kazao je “Vijestima” da je Marović pred tužiocima priznao krivicu i saopštio im koliko je spreman da odrobija, i koliko novca da vrati kako bi se “odužio” za krivično djelo.

Begović je pojasnio da Milošu Maroviću pritvor ističe danas i da se može desiti da on do tada bude pušten na slobodu.

“Objektivno vjerujem da se pritvor može ukinuti do 3. januara, odnosno istekom 30 dana od kad mu je pritvor određen”, kazao je on.

Pozivajući se na tajnost postupka, Marovićev branilac nije želio da kaže što su konkretno ponudili u zamjenu za Marovićevu slobodu, ali je rekao da vrlo brzo očekuje odgovor tužilaštva.

“Mislim da je rješenje i zaključenje tog sporazuma negdje na samom kraju, i računam da je suštinski, ako ne formalno, sve gotovo i dogovoreno”, kazao je advokat Begović.

Dodao je da će Marović, ako sud prihvati sporazum dobiti određene privilegije.

“Te privilegije se odnose na visinu zakonom zaprijećene kazne i eventualno imovinsku korist koju bi morao da plati na ime štete koja je nastala”.

Vijesti su ranije objavile da se Miloš Marović dogovorio sa tužilaštvom da u zatvoru odleži 10 mjeseci i plati 380.000 eura.

Sveto, Lazar i ekipa ostaju iza rešetaka

Svetozar Marović, njegov brat Dragan, bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović i još nekoliko budvanskih funkcionera za sada ostaju u pritvoru.

Branilac Svetozara Marovića, advokat Begović kazao je da sa njim nije pričao o mogućnosti da i on pokuša da se nagodi sa tužilaštvom.

Bonus video: