Lesu prvo mjesto na novogodišnjoj regati "EuropaLaserCup" na Hvaru

0 komentar(a)
Igor Les, Foto: Porto Montenegro
Igor Les, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 01.01.2016. 11:53h

Crnogorski jedriličar Igor Les osvojio je prvo mjesto na 39. međunarodnoj novogodišnjoj regati "EuropaLaserCup" na Hvaru, aopšteno je iz Jedriličarskog kluba Delfin.

Les je juče jedrio i posljednje u seriji od sedam jedrenja po buri jačine do 22 čvora.

Za Lesa je ovo drugi uspjeh u 2015. godini, nakon osvojene titule šampiona Balkana.

U 2016. godini, navodi se u saopštenju, "pred njim je jak program svjetskih i evropskih kupova, što je ujedno i priprema za Mediteranske igre 2017".

"Na Hvaru su jedrili i Ilija Marković u klasi Laser 4.7 i Irina Kusovac u olimpijskoj klasi za žene Laser Radial. "Ilija je danas odlično odjedrio, ušao je 10. i 6. i popeo se na 14. poziciju. Ilija ima samo 13 godina i za njega je ovo je odličan rezultat. Irina je uspjela izdržati sve isto jako dobro. Obzirom da jedri u olimpijskoj klasi sa svojih 15 godina, rezultat nam nije presudan u ovom trenutku pošto njeno vrijeme tek dolazi. Zadovoljni smo, ispunili smo svoj cilj", rekao je trener Ilija Klakor.

"JK Delfin je 2015. završio sa zabilježenim progresom u postignutim rezultatima i izdvojio se kao neprikosnoveni nosilac jerdiličarskog sporta u Crnoj Gori. Jedriličari Delfina osvojili su ukupno 91 medalju od toga 36 zlatnih, 29 srebrnih i 26 bronzanih. Jedriličar Delfina Nikola Golubović je državni prvak u klasi Optimist generalno i do 12 godina, a Tatjana Kusovac je šampionka države u klasi Optimist za djevojčice. JK Delfin je učestvovao u prosjeku sa po 14 brodova po regati. Za klasu Optimist i Lasere u ovoj godini u Crnoj Gori održano je 9 regata. Prosjek broja brodova koji su učestvovali na regatama u 2015.g. je 26 brodova za regate koje su se održale, što je u odnosu na podatke iz prethodnih godina pokazatelj uzlaznog trenda sportskog jedrenja u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju JK Delfin.

Bonus video: