Nakon pijane noći, ova hrana će vas dići "iz mrtvih"

Iako je ustaljeno mišljenje da kalorije "izvlače" alkohol, stručnjaci savjetuju da je bolje savladati taj poriv i, umjesto velikih hamburgera, pojesti običan tost ili krekere. Oni sadrže natrijum, koji je potreban tijelu i pomaže u oporavku
8 komentar(a)
jaje, Foto: Pinterest
jaje, Foto: Pinterest
Ažurirano: 01.01.2016. 11:04h

Svaki frižider, ma kako prazan i zapušten bio, uvijek ima bar jedno jaje. I samo jedno jaje, pripremljeno na bilo koji način, može da bude dovoljno da vas regeneriše od posteuforičnih djelovanja alkoholnih kapi. Jaja su bogata jednom od aminokiselina koja uništava toksine u tijelu.

Iako je ustaljeno mišljenje da kalorije "izvlače" alkohol, stručnjaci savjetuju da je bolje savladati taj poriv i, umjesto velikih hamburgera, pojesti običan tost ili krekere. Oni sadrže natrijum, koji je potreban tijelu i pomaže u oporavku.

Obično dok pijemo alkohol, češće moramo da obavljamo malu nuždu. S obzirom na to da gubimo tečnost, gubimo i kalijum koji se luči u urin. Tijelu je kalijum izuzetno potreban, jer se inače javljaju vrtoglavica, mučnina i letargija. Gubitak kalijuma brzo se može nadoknaditi konzumacijom banane, kivija ili pečurki. Svi su vrlo bogati mineralom.

Najteže je natjerati se da pojedemo nešto "konkretno", za što treba više truda, pogotovo u alkoholisanom stanju. Međutim, isplati se odlučiti da skuvamo supu bogatu hranjivim sastojcima.

Najbolja je kokošja supa, ali nećete pogriješiti ni sa jednom bistrom supom. Natrijum i sama voda u supi savršeno obnavljaju organizam.

24sata.hr

Bonus video: