U Bijelom Polju počinje sa radom Savjetovalište za zavisnike

U saopštenju se dodaje da osim savjetovanja, zavisnicima i zavisnicama će biti pružen i tretman liječenja programom 4 LifeU saopštenju se dodaje da osim savjetovanja, zavisnicima i zavisnicama će biti pružen i tretman liječenja programom 4 Life
62 pregleda 1 komentar(a)
4 life, Foto: NVO 4 Life
4 life, Foto: NVO 4 Life
Ažurirano: 31.12.2015. 11:16h

Opština Bijelo Polje i NVO „4 Life“ dogovorili su saradnju pa će u ovom gradu početi sa radom Savjetovalište za zavisnike od droga i članove njihovih porodica.

Predstavnici NVO „4 Life“, Saša i Milena Mijović su juče u Bijelom Polju održali radni sastanak sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje, Aleksandrom Žurićem i saradnicima.

Takođe, radni sastanak je održan i sa Keverom Dizdarević, rukovodiocem Kancelarije za prevenciju narkomanije Bijelo Polje.

"Predstavnici Opštine su prepoznali potrebu za jačanjem sadržaja i programa namijenjenih tretmanu zavisnika/ca od droga i pomoći i podrške njihovim porodicama. U cilju osnaživanja i uspostavljanja rehabilitacionog tretmana, dogovorena je saradnja između Opštine Bijelo Polje i NVO „4 Life“ i realizacija dvogodišnjeg projekta. Projekat je planiran da se realizuje u dvije faze. U prvoj fazi projekta koji će trajati jednu godinu, NVO „4 Life“ će u saradnji sa Kancelarijom za prevenciju narkomanije Bijelo Polje uspostaviti Savjetovalište za zavisnike/ce od droga i članove njihovih porodica. Savjetovalište će zvanično početi sa radom 12. 01. 2016. godine i razgovori će se za sada obavljati jednom nedeljno, (četvrtkom od 10-15 h) u prostorijama Kancelarije za prevenciju narkomanije Bijelo Polje, a razgovore će obavljati stručni tim NVO „4 Life“, kazao je Izvršni direktor NVO „4 Life“ Saša Mijović.

U saopštenju se dodaje da osim savjetovanja, zavisnicima i zavisnicama će biti pružen i tretman liječenja programom 4 Life.

"Osim navedenog, tokom prve faze projekta, koja će trajati jednu godinu, predviđene su sledeće aktivnosti: Izrada i distribucija flajera u vidu informatora o uslugama savjetovališta, održavanje okruglog stola sa predstavnicima Policije, Tužilaštva, Suda, Doma Zdravlja, Bolnice Bijelo Polje, direktorima škola i pedagozima radi upoznavanja sa ciljevima projekta i uspostavljanja saradnje, održavanje preventivnih predavanja u školama za učenike/ce i roditelje i obuka stručnog kadra za rad sa zavisnicima/ama od droga programom 4 Life. U drugoj fazi projekta, predviđeno je da Savjetovalište preraste Dnevni Centar za pomoć zavisnicima/ama od droga, po uzoru na Dnevni Centar NVO „4 Life“ u Podgorici, u kome već bi edukovani stručni kadar nastavio voditi i realizovati aktivnosti uz stručni nadzor i superviziju stručnog tima NVO „4 Life“. Ova faza projekta će trajati drugu godinu trajanja projekta nakon čega će Centar nastaviti samostalno funkcionisati. Telefon na koji se zainteresovani mogu obratiti za pomoć i zakazati termin sastanka je 050 432 132", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: