Podnijeta krivična prijava protiv odbjeglog osuđenog ubice Ivana Vujovića

U saopštenju tužilaštva piše da će tužilac zbog prikupljanja dokaza, u svojstvu svjedoka saslušati zatvorske službenike koji su bili na dužnosti kada je Vujović pobjegao
148 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Facebook
Ivan Vujović, Foto: Facebook
Ažurirano: 30.12.2015. 16:49h

Po nalogu tužilaštva policija je bjelopoljskom osnovnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv odbjeglog osuđenog ubice Ivana Vujovića, zbog krivičnog djela bjekstvo lica lišenog slobode u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, i protivpravnim lišenjem slobode.

Vujović, koji je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića u Podgorici 2008. godine, pobjegao je 24. decembra iz bjelopoljskog zatvora.

Zatvorske rešetke napustio je nakon što je uperenim pištoljem najprije navodno natjerao stražare Nikolu Konatara i Slavišu Šukovića da uđu u jednu prostoriju u kojoj ih je zaključao.

Potom je daljinskim upravljačem otvorio ulazna vrata zgrade zatvora, došao do stražare, prišao s leđa službeniku Slaviši Kljajeviću i nišaneći u njega naredio mu da otvori kapiju, nakon čega je praktično išetao na ulicu i nestao.

U saopštenju tužilaštva piše da će tužilac zbog prikupljanja dokaza, u svojstvu svjedoka saslušati zatvorske službenike koji su bili na dužnosti kada je Vujović pobjegao.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija saopštili su da pokušavaju da utvrde kako je moguće da je osuđeni za ubistvo posjedovao oružje u svojoj robijaškoj ćeliji, i da su suspendovali Konatara, Šukovića i Kljajevića.

Bonus video: