Policija u Nikšiću, Beranama i Budvi rasvijetlila više krivičnih djela

Beranska policija danas je izvršila pretres stana i drugih prostorija B.P. (49) iz Berana, tokom kojeg su pronašli i oduzeli lovačku pušku i lovački karabin u ilegalnom posjedu ovog lica
81 pregleda 3 komentar(a)
Lovačka puška, Foto: Shutterstock
Lovačka puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.12.2015. 13:54h

Policija u Nikšiću, Beranama i Budvi prethodnioh dana rasvijetlila je više krivičnih djela i podnijela pet krivičnih prijava protiv pet lica, zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela protiv imovine i javnog reda i mira.

"Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su naime rasvijetlili dva krivična djela razbojništvo i jedno KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivinih materija u sticaju sa KD uništenje i oštećenje javnih uređaja. Zbog sumnje da je počinio KD razbojništvo, izvršeno 08. decembra 2015. godine u centru Nikšića, lišen je slobode N.T. (35) iz Nikšića. Sumnja se da je ovo lice navedenog dana fizički napalo oštećenog N.M, zadajući mu udarac laktom u predjelu glave, nakon čega mu je iz jakne otuđilo 70 eura. Za KD razbojništvo, počinjeno 16. decembra 2015. godine u objektu kladionice Lutrije Crne Gore u Nikšiću, osumnjičen je S.L. (20) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, od radnice u kladionici, maskiran i uz prijetnju pištoljem, sa još jednim licem na čijem se identifikovanju radi, otuđio pazar u iznosu od 5.724 eura. Protiv osumnjičenih lica su nadležnom tužiocu podnijete krivične prijave. Krivična prijava je ZODT u Nikšiću podnijeta i protiv N.S (28) iz Nikšića, koji je osumnjičen da je, na štetu Elektroprivede Crne Gore, počinio krivično djelo uništenje i oštećenje javnih uređaja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je, sumnja se, 15. maja 2015. godine, u mjestu Rudine izazivanjem požara oštetio stub dalekovoda, a takođe je na drugom stubu dalekovoda postavio eksploziv. Policijski službenici su po obavještanje o događaju bezbjedno uklonili eksploziv i preduzeli mjere i radnje koje su, uz učešće Forenzičkog centra, dovele do identifikovanja osumnjičenog lica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Beranska policija danas je izvršila pretres stana i drugih prostorija B.P. (49) iz Berana, tokom kojeg su pronašli i oduzeli lovačku pušku i lovački karabin u ilegalnom posjedu ovog lica.

"ZODT u Beranama se izjasnio da se radi o KD nedozvoljeno držanje oružja i ekslpozivnih materija, te će stoga protiv ovog lica biti podnijeta krivična prijava zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", navodi se u saopštenju.

Budvanska policija je u zajedničkoj aktivnosti sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta – Grupe Jug, izvršila pretres kuće R.P. (58) iz Budve kojim su pronašli i oduzeli 122 flaše alkoholnog pića i 3.710 kutija cigareta, bez akciznih markica i dokaza o porijeklu.

"U konsultaciji sa ZODT u Kotoru, budući da R.P. osim navedenog ne posjeduje dozvolu da se bavi djelatnošću prometa ovim robama, protiv ovog lica će biti podnijeta krivična prijava zbog osnova sumnje da je počinio KD nedozvoljena trgovina. Takođe, tokom pretresa pronađen je i pištolj CZ 99 sa oružnim listom isteklog roka važnosti, kao i 157 petardi, u vezi sa čim će protv R.P. nadležnom Područnom organu za prekršaje biti podnijeta i prekršajna prijava", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: