PRESUDA BIVŠEM POLICAJCU

Bojiću sedam mjeseci zatvora zbog nanošenja teških povreda

Optužnica je dijelom izmijenjena, pa u njoj više ne piše da je policajac Šoškića udarao pištoljem, već se navodi da je to učinjeno tupo tvrdim predmetom
121 pregleda 0 komentar(a)
Željko Bojić (desno), Foto: Jadranka Ćetković
Željko Bojić (desno), Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 30.12.2015. 09:38h

Policajac Željko Bojić osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Berancu Miroslavu Šoškiću, koji je kasnije preminuo.

Bojić se po optužnici teretio za smrt Beranca.

Optužnica je dijelom izmijenjena, pa u njoj više ne piše da je policajac Šoškića udarao pištoljem, već se navodi da je to učinjeno tupo tvrdim predmetom.

Bojiću je i ranije, u istom predmetu osuđen na 18 mjeseci zbog nanošenja teških tjelesnih povreda opasnih po život, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud.

Njegov kolega Adnan Kožar pravosnažno je oslobođen optužbi da je kriv za smrt Beranca.

Dvadesetdvogodišnjak je nestao 17. decembra 2008. godine, tokom potjere policije. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je tri dana kasnije na obali Lima.

Bojićev branilac, advokat Velibor Marković podsjetio je da je nalazom vještaka iz Novog Sada utvrđeno da se kod Šoškića radilo o običnoj teškoj tjelesnoj povredi, a ne o teškoj tjelesnoj povredi opasnoj po život.

U prvoj zvaničnoj verziji stradanja, Šoškić se udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu, kako je vještačila dr Dragana Čukić, posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi.

Vještačenjem dr Miodraga Šoća, utvrđeno je da je smrt bila nasilne prirode i da je povrede dobio od jako zamahnutog tupo tvrdog predmeta.

Bojić je prema optužnici, 17. decembra 2008. godine u svojstvu ovlašćenog lica teško povrijedio pokojnog Šoškića i držeći ga za ruku, nanio povrede po licu i glavi, vjerovatno pištoljem ili nekim drugim mehaničkim predmetom.