URUČENA PRIZNANJA NAJBOLJIM SPORTISTIMA NIKŠIĆA

Danilo Pantić: Nagrada od mog grada najbliža mi je srcu

Zahavljujem COK-u, za nagradu najboljem mladom sportisti, sportskim novinarima za nagradu najboljeg sportiste Crne Gore, ali ipak moram reći da je ova nagrada od opštine meni najbliža srcu jer je ipak ovo moj grad, tu živim i treniram i odavde pravim rezultate - kazao je Pantić
350 pregleda 2 komentar(a)
Najbolji sportisti Nikšića, Foto: Svetlana MANDIĆ
Najbolji sportisti Nikšića, Foto: Svetlana MANDIĆ
Ažurirano: 04.04.2019. 19:01h

Nikšić - Danilo Pantić, džudista Akademika koji je na juniorskom evropskom prvenstvu u Austriji osvojio zlato, a na svjetskom šampionatu bio sedmi, proglašen je za najboljeg sportistu Nikšića, u organizaciji opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport i mlade.

- Zahavljujem COK-u, za nagradu najboljem mladom sportisti, sportskim novinarima za nagradu najboljeg sportiste Crne Gore, ali ipak moram reći da je ova nagrada od opštine meni najbliža srcu jer je ipak ovo moj grad, tu živim i treniram i odavde pravim rezultate - kazao je Pantić.

Akademik je izabran za najuspješniju sportsku organizaciju, a Dragan Šćepanović je proglašen za najboljeg trenera.

Vlasnik ŽRK Levalea 2010, Nikola Goranović dobio je priznanje za najboljeg društveno sportskog radnika, Slavko Kljajević za najboljeg u sportskoj rekreaciji, dok je profesorica fizičkog vaspitanja iz  OŠ „Mileva Lajović Lalatović”, Nastasija Vuković, proglašena za najuspješnijeg pedagoga fizičke kulture. Za najboljeg sportskog novinara izabran je Saša Krušić, novinar TV Nikšić.

Paraolimpijki Marijani Goranović pripalo je posebno priznanje za sportski rezultat.

Pored njih, nagrađeni su i sportisti u deset sportskih disciplina: atletičarka Slađana Perunović, šahistkinja Tijana Blagojević, džudistkinja Jovana Peković, bokser Boško Drašković, košarkaš Nemanja Vranješ, fudbaler Stefan Lončar, rukometašica Mina Mandić, karatista Nikola Malović, odbojkašica Ivona Nedić i biciklista Radule Cerović.

Pantić  se u ime nagrađenih zahvalio Opštini Nikšić i obećao još bolje rezultate.

"Opština Nikšić veliku pažnju poklanja sportu. Možda to nije onoliko koliko svi očekujemo, ali jeste najviše koliko u ovoj situciji možemo", kazao je potpredsjednik Opštine Radoš Šućur, čestitajući nagrađenima. 

Preporučujemo za Vas