Hansdoter pobijedila u Lincu

Hansdotir je za sedam stotinki bila brža od drugoplasirane Švajcarkinje Vendi Holdener, dok je Slovakinja Petra Vlhova bila treća sa 43 stotinke slabijim vremenom od pobjednice.
0 komentar(a)
Frida Hansdoter, Foto: Reuters
Frida Hansdoter, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2015. 14:02h

Švedska skijašica Frida Hansdoter pobjednica je četvrtog slaloma sezone, koji je za Svjetski kup vožen danas u austrijskom Lincu.

Ona je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do prve pobjede ove sezone došla je u ukupnom vremenu minut, 47 sekundi i dvije stotinke.

Ove sezona ima dva druga i jedno treće mjesto u slalomu.

To je njena treća pobjeda u Svjetskom kupu, a sve tri ostvarila je u slalomu.

Hansdoter je za sedam stotinki bila brža od drugoplasirane Švajcarkinje Vendi Holdener, dok je Slovakinja Petra Vlhova bila treća sa 43 stotinke slabijim vremenom od pobjednice.

Na četvrtom mjestu završila je Austrijanka Karmen Talman, peta je bila Čehinja Sarka Strahova, a šesta Slovakinja Veronika Zuzulova.

Hansdoter je vodeća u plasmanu slaloma sa 320 bodova.

Vlhova je druga sa 220, dok 20 bodova manje ima Amerikanka Mikaela Šifrin, koja je zbog povrede propustila trke u Oreu i Lincu.

Pobjednica jučerašnjeg veleslaloma, Švajcarkinja Lara Gut, zauzima čelnu poziciju u generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu sa 658 bodova.

Amerikanka Lindzi Von je druga sa 500, dok je treća Hansdotir 476 bodova.

Bonus video: