Policijska akcija "Virus": Presječen lanac krijumčarenja marihuane u Srbiju

"U policijskoj akciji vođenoj pod kodnim nazivom "Virus", u petak je u Podgorici na tri lokacije izvršen pretres stanova i drugih prostorija koje koriste Đ.P. (58), R.F. (35) i R.R. (39) iz Podgorice", navodi se u saopštenju Uprave policije
51 pregleda 6 komentar(a)
Marihuana, Foto: Uprava policije
Marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 29.12.2015. 10:57h

Službenici Uprave policije Odsjeka za borbu protiv droge su u saradnji sa policaijom Srbije, realizovali međunarodnu policijsku akciju „Virus“ tokom koje je presječen lanac krijumčarenja marihuane ka Srbiji, saopšteno je iz Uprave policije.

Podnijeta je krivična prijav protiv tri osbe iz Crne Gore Đoka Popovića, Radovana Filipovića i Radoslava Rašovića, a procesuirana je i jedna osoba iz Srbije

"Zamjeniku višeg državnog tužioca (ZVDT) u Podgorici je podnijeta krivična prijava protiv tri lica iz Crne Gore dok je u Srbiji procesuirano jedno lice iz te države. U policijskoj akciji vođenoj pod kodnim nazivom "Virus", u petak je u Podgorici na tri lokacije izvršen pretres stanova i drugih prostorija koje koriste Đ.P. (58), R.F. (35) i R.R. (39) iz Podgorice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je pretresom stana i drugih prostorija koje je koristio Đ.P. pronađena pvc kesica u kojoj se nalazila materija za koju se sumnja da je droga marihuana tipa skank težine oko četiri grama, kao i 14 komada municije za pištolj cal. 7,65 mm.

"U prethodnom periodu, tokom sprovođenja akcije, u Srbiji je zaplijenjeno preko 23 kilograma marihuane i podnijeta je krivična prijava protiv jednog državljanina Srbije, zbog osnova sumnje da je takođe učestvovao u krijumčarenju ove droge u Srbiju. Sumnja se da su Đ.P, R.F. i R.R. skank nabavljali iz druge države, te da su ga potom preko teritorije Crne Gore krijumčarili u Srbiju, da bi ga tamo prodavali. Krivična prijava protiv Đ.P, R.F. i R.R. je, shodno nalogu tužioca, nadležnom tužilaštvu podnijeta u redovnom postupku, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oduzeta municija upućena je u Forenzički centar radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: