Mitrović ostaje u pritvoru: "Ima razvijene porodične i socijalne veze i može pobjeći"

“Iz naredbe o sprovođenju istrage i ostalih dokaza, proizilazi osnovana sumnja da je Mitrović izvršio krivično djelo ubistvo, što predstavlja osnovni preduslov da bi se prema nekom licu odredio i produžio pritvor", navodi se u rješenju Apelacionog suda
118 pregleda 4 komentar(a)
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.12.2015. 10:19h

Mitroviću (49) zbog sumnje da je ubio Jova Jovanovića.

U odluci suda, između ostalog, piše da okrivljeni ima razvijene porodične i socijalne veze van teritorije Crne Gore i da postoji strah od bjekstva.

“Iz naredbe o sprovođenju istrage i ostalih dokaza, proizilazi osnovana sumnja da je Mitrović izvršio krivično djelo ubistvo, što predstavlja osnovni preduslov da bi se prema nekom licu odredio i produžio pritvor. Pored osnovane sumnje, Viši sud je pravilno utvrdio da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenog za slučaj da se nađe na slobodi... Dovodeći životnu situaciju u kojoj se našao okrivljeni, visinu zatvorske kazne na koju eventualno može biti osuđen, u vezi sa nesumnjivim činjenicama da okrivljeni ima veze u inostranstvu, sve ukazuje da ima razvijene porodične i socijalne veze van teritorije Crne Gore, od kojih veza može zatražiti i dobiti pomoć u skrivanju i bjekstvu. Zbog toga je pravilan zaključak Višeg suda da navedene činjenice, jesu okolnosti koje ukazuju da bi se okrivljeni Mitrović, ukoliko bi se našao na slobodi, dao u bjekstvo i na taj način ometao dalje vođenje krivičnog postupka”, navodi se u rješenju Apelacionog suda.

Iz policije je ranije saopšteno da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Mitrović - u periodu od 26. septembra od 19:40 sati i 27. septembra do 10:40 časova, na Paštrovačkoj gori ubio Jovanovića, ispalivši više hitaca u pravcu njegove glave.

Bonus video: