Bivši službenik ZIKS-a osumnjičen da je slomio nos Dajkoviću

Supruga Dejana Dragovića: Hvatao mi je muža
508 pregleda 96 komentar(a)
Dejan Dragović, Milo Đukanović, Foto: Facebook
Dejan Dragović, Milo Đukanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.12.2015. 06:37h

Menadžer noćnog kluba “Stefan Braun” Dejan Dragović uhapšen je juče zbog sumnje da je slomio nos članu Upravnog odbora “Pokreta za neutralnost” i članu “Demosa” Vladislavu Dajkoviću. Dragović je ranije radio u ZIKS-u, što je potvrdila i njegova supruga, kada je došla da da izjavu “Vijestima”.

Dragoviću se na teret stavlja krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda.

Incident se dogodio juče ujutru u tri sata iza ponoći ispred lokala ”Stefan Braun”. Dajković je u izjavi policiji naveo je da ga je Dragović pretukao bez razloga.

“Kada sam sa drugom Miljanom Kastratovićem negdje oko ponoći ušao u 'Stefan Braun', prilikom prolaska kroz vrata menadžer ovog kluba, kojeg znam iz viđenja od ranije, dobacio je u mom pravcu: 'Evo ga onaj opozicionar”, rekao je Dajković.

Dodao je da nije reagovao na to i uputio se sa Kastratovićem za sto.

“U klubu smo bili blizu nekih djevojaka, sa kojima smo razgovarali, da bi negdje oko 2.45 časova menadžer lokala prišao prvo djevojkama sa kojima smo pričali, a onda i meni, nakon čega mi je uputio riječi:

'Ajde skloni se odatle”, kazao je Dajković. Istakao je da je na to odgovorio da neće da se skloni i da nije ništa uradio što ne treba.

Dodao je da je nakon toga Dragović dao znak obezbjeđenju da dođe.

“Rekao je prvo: 'Nećeš, je li?' I tada je dao znak rukom obezbjeđenju da dođe. Došla su tri krupna momka, a dvojica su me odmah uhvatili ispod ruku. Bez ikakve komunikacije prije toga izbacili su me iz lokala”, rekao je Dajković.

Ispred lokala bio je menadžer Dragović koji mu je, kako tvrdi, prijetio i vrijeđao ga nakon čega ga je nekoliko puta "šakom udario u predjelu glave dok nije pao na tlo".

“Rekao sam mu da prestane da me udara. Zatim sam ustao i rekao da se na ovome neće završiti, što je kod njega izazvalo revolt, nakon čega je ponovo počeo da me udara”, kazao je Dajković. Istakao je da ga obezbjeđenje nije tuklo, ali da su ga držali, dok ga je udarao menadžer.

“Vijesti” su juče pokušale da kontaktiraju Dragovića, koji se javio na telefonski poziv. Nakon što mu se novinar predstavio, odmah je prekinuo telefonsku vezu i isključio telefon. Iz Uprave policije saopšteno je juče da su uzete izjave od više osoba, koje je Dajković pomenuo u prijavi. Obaviješten je tužilac i istraga je pokrenuta.

Iz lokala “Stefan Braun” saopštili su sinoć da je na zahtjev stalnih gošći, koje su se požalile na ponašanje i maltretiranje Dajkovića, njihovo obezbjeđenje moralo da reaguje i to na način što su Dajkovića zamolili da izađe iz kluba, što je on i učinio.

Argumentacija Dragovićeveve supruge: Uhvatio mi je muža za zadnjicu ili međunožje

Milica Aćimić - Dragović kazala je sinoć “Vijestima”, gdje je došla da da izjavu, da se incident ispred lokala “Stefan Braun” nije dogodio zbog neke političke pozadine.

“Ni ja ni moj muž nemamo veze sa bilo kojom partijom. Razgovarala sam sa suprugom o toj situaciji. Rekao mi je da je u lokalu Dajković bio iza njega. U jednom trenutku uzeo je piće mog supruga sa šanka, da bi ga nedugo posle toga i uhvatio rukom za dupe ili međunožje, nisam sigurna. To je mog supruga isprovociralo”, kazala je Dragović.

Dodala je da ne zna šta je tačno njen suprug rekao policiji i kako se branio.

“Mogu da vam prenesem samo što je meni rekao. Dakle nije bilo nikakve političke pozadine. Ne znam zašto je taj momak to uradio, možda je gej”, rekla je Dragović. Navodni razlog napada koji je juče pomenula supruga uhapšenog sličan je tvrdnjama biznismena Veselina Barovića u incidentu sa predsjednikom Pokreta za neutralnost Markom Milačićem. Barović je u sudu tvrdio da mu je Milačić došao s leđa, legao na njega “i uhvatio ga za gu*icu”.

Barović i njegovi prijatelji Radisav Živković i Marinko Banović, bili su optuženi za prijetnje i nasrtanje na Milačića 2012. godine u lokalu „Najs vajs“.

Zbog tog napada Barović je kažnjen sa hiljadu eura, dok su Živković i Banović oslobođeni krivice.

Upoznao se sa Đukanovićem na svadbi

Dragović je na društvenoj mreži Facebook postavljao fotografije na kojima je sa premijerom Milom Đukanovićem i njegovim bratom Acom Đukanovićem.

Milica Aćimić - Dragović kazala je sinoć “Vijestima” da je njen suprug upoznao premijera Đukanovića na svadbi njegove daljne rođake u jednom bečićkom hotelu.

“Tu je ta fotografija i napravljena. To je bila svadba daljnje rođake mog supruga i rođaka premijera Đukanovića. Nakon svadbe moj muž nije imao kontakt sa premijerom”, kazala je Dragović.

Osude prebijanja iz Pokreta za neutralnost, Demosa, Otpora...

Jučerašnje prebijanje Dajkovića osudili su iz Pokreta za neutralnost, Demosa, Građanskog pokreta Otpor i LGBT Foruma Progres."Dajkovića je obezbjeđenje držalo dok se ’kuražni’ menadžer iživljavao nad njim i u duhu svoje profesije ubirao poene kod svojih gazda. Njegovo prisustvo u ’Stefan Braunu’ očito da je poremetilo sistemski ambijent, pa je menadžer sve vrijeme tražio način kako da se obračuna sa drugačijim mišljenjem”, piše u saopštenju Pokreta za neutralnost. Iz Građanskog pokreta Otpor istakli su da je Dajković "javnosti poznat po društvenom aktivizmu, a nepoznat po nasilništvu i agresiji".

“Pretpostavljamo da postoje i video snimci koji nude dokaze, ukoliko kamere nijesu naprasno pokvarene ili je Dajković "slučajno" sklonjen iz njihovog vidokruga. Povrede koje se vide na Dajkoviću su nesumnjivi dokaz brutalnog nasilja”, saopštili su iz Otpora. Člana Predsjedništva Demosa Zoran Miljanić u ime svoje partije saopštio je da prebijanje Dajkovića ne čudi.

“U privatizovanoj Crnoj Gori policija prebije i umalo ubije Mija Martinovića zato što ne voli režim. Usput mu specijalne jedinice ’prebiju’ i navijački demoliraju automobil! Kada tako radi policija plaćena našim novcem, ni malo ne čudi da neki menadžer u nekom gradskom lokalu nanese teške tjelesne povrede Dajkoviću, članu Izvršnog odbora Demosa i aktivista Pokreta za neutralnost”, piše u saopštenju Demosa. I iz LGBT Forum Progres osudili su napad. “U minulom periodu Dajković je vidljivo pokazao građansku širinu i solidarnost i promovisao toleranciju u ukupnom društvenom dijalogu”, saopštili su iz LGBT Foruma.

Bonus video: