ODBOJKA

Pjaćenca: Nudili su nam ga, ali ne dovodimo Ćulafića

91 pregleda 0 komentar(a)
Ćulafić, Foto: Fivb.org
Ćulafić, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 28.12.2015. 00:04h

Iako su u nedjelju italijanski i argentinski mediji objavili mogućnost da korektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Miloš Ćulafić karijeru nastavi u italijanskoj Pjaćenci, od toga, po svemu sudeći, nema ništa. O tome svjedoče riječi predsjednika Pjaćence Gvido Molinaroli.

"Tog igrača su nam ponudili prije nekoliko sedmica, ali nikad nijesmo ozbiljno razmišljali o tome da ga dovedemo u Pjaćencu", kratko je objasnio Milinaroli.

Pjaćenca je trenutno pretposljednja na tabeli odbojkaške Serije A, sa samo dva trijumfa u 10 kola.

Ćulafić je sporazumnim raskidom ugovora, sredinom decembra, napustio argentinski Personal Bolivar, u kojem je proveo svega par mjeseci i imao malo minuta na terenu.

Naš korektor je od tada bez ugovora, iako je iz menadžerske agencije koja zastupa Ćulafića, LZ SportPro, najavljeno da će Ćulafiću brzo naći novi klub.

Argentina je za dva puta najboljeg crnogorskog odbojkaša (2006. I 2009. Godine) bila sedma inostrana destinacija. Ćulafić je igrao još u Francuskoj (Poatje i Arago de Set), Južnoj Koreji (Kepko u dva navrata), Rusiji (Tjumenj), Kataru (Al Rajan), Ukrajini (Lokomotiva) i prošle sezone u Turskoj (Sahinbej Beledije).

Najbolji poenter ligaškog dijela Lige šampiona u sezoni 2011/2012 (u dresu Poatjea) je karijeru počeo u ekipi Luke Bar, odakle je 2005. godine stigao u Budućnost i osvojio prve trofeje (u bivšoj državnoj zajednici Srbija i Crna Gora, a onda i u nezavisnoj državi) i debitovao u Ligi šampiona.

Nakon toga, 2008. godine, u sklopu velikog transfera prešao je u Budvansku rivijeru (pominjala se cifra od 250 hiljada eura) , za koju je igrao do ljeta 2010. godine, kada je Ćulafić, MVP Evropske lige 2014. godine, počeo inostranu karijeru.