Tanja Bokan carica Japana, Veselin Vuković stao u finalu

96 pregleda 2 komentar(a)
Tanja Bokan, Foto: Privatna arhiva
Tanja Bokan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.12.2015. 23:33h

Nakon Veselina Vukovića, koji je to uradio prošle godine na klupi JT Tandersa, još jedan predstavnik crnogorske odbojke se domogao trofeja u Kupu Japana (Kup Cara) – Tanja Bokan.

Kapitenka naše reprezentacije je osvojila trofej (prvi u sezoni) u dresu Hamamicu Springsa, na završnom turniru Kupa Japana u Tokiju.

Hamamicu je četvrti put uzastopno trijumfovao u ovom takmičenju, peti ukupno. U ovogodišnjem finalu je bio bolji od šampiona Nec Red Roketsa sa 3:0 (25:13, 25:21, 25:22).

"I Kup je osvojen", napisala je Tanja Bokan na svom Fejsbuk profilu i po završetku ceremonije proglašenja najboljih krenula na put za Crnu Goru, gdje će odmoriti tokom novogodišnjih praznika prije nastavka prvenstva Japana, u kojem je Hamamicu trenutno prvi na tabeli.

Za razliku od Tanje Bokan, Veselin Vuković nije uspio da se domogne trofeja – njegov tim je sa 3:1 (25:19, 25:22, 21:25, 25:21) poražen u finalu protiv lidera tekućeg prvenstva, Tojode Gosei, ekipe u kojoj je korektor bivši igrač Tandersa, Hrvat Igor Omrčen (čak 45 poena u finalu), i koja je prvi put u klupskoj istoriji osvojila Kup Japana.

Kao branilac trofeja, aktuelni šampion je bio slobodan u prvom kolu, u osmini finala je eliminisao prvaka druge lige Fudžicu (3:0), u četvrtfinalu je bio bolji od Tokija (3:0), dok je u polufinalu tim iz Hirošime pobijedio Sakai Bjelzerse sa 3:2, nakon što je gubio 2:0.

"Tokom polufinala i finala imali smo puno problema sa povredama. U polufinalu je nakon dva seta naš najbolji, vjerovatno i najbolji japanski igrač Košikava istegao mišić i morao je van terena, a finale nije ni igrao. U polufinalu smo uspjeli da “isčupamo” pobjedu, a novi peh nas je zadesio u finalu, kada nam se povrijedio i drugi primač, tako da smo praktično igrali sa dvojicom rezervista na prijemu, i objektivno nijesmo mogli više. Generalno, ovo je četvrto finale od mogućih pet od kako sam ja ovdje, pa ne mogu a da ne budem zadovoljan", rekao je Vuković za “Vijesti”.

Bonus video: