Suspendovana tri službenika bjelopoljskog zatvora

“Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći nedozvoljeni predmeti:6 mobilnih telefona, 15 punjača za mobilni telefon, 6 SIM kartica za mobilni telefon, 8 improvizovanih bodeža i 5 fleš memorija”
157 pregleda 17 komentar(a)
zatvor Bijelo Polje, Foto: Arhiva Vijesti
zatvor Bijelo Polje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.12.2015. 17:55h

Službenici bjelopoljskog Zatvora Nikola Konatar, Petar Šuković i Slaviša Kljajević suspendovani su i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog osnovane sumnje da su počinili teške disciplinske prekršaje, a u vezi sa bjekstvom zatvorenika Ivana Vujovića, saopšteno je iz ZIKS-a.

“Juče tokom dana, izvršena je detaljna kontrola naoružanja kod službenika obezbjeđenja i magacina Zatvora Bijelo Polje, kojom prilikom je ustanovljeno da nedostaje pištolj marke TT 7, 62mm, koji je shodno ličnom zaduženju, dužio službenik obezbjeđenja Nikola Konatar,” stoji u saopštenju.

Po nalogu direktora, danas je izvršen pretres svih cjelina u Zatvoru Bijelo Polje.

Pretres je izvršen od strane više desetina službenika ZIKS-a Podgorica, kojom prilikom su pronađene i oduzete stvari, koje shodno zakonskim propisima nijesu dozvoljene da budu u posjedu zatvorenika.

“Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći nedozvoljeni predmeti:6 mobilnih telefona, 15 punjača za mobilni telefon, 6 SIM kartica za mobilni telefon, 8 improvizovanih bodeža i 5 fleš memorija”.

Iz Zavoda navode da će u cilju potpunog rasvijetljavanja događaja, Ministarstvo pravde i Uprava ZIKS-a će sprovoditi mjere i aktivnosti u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je zatvorenik Ivan Vujović izvršio bjekstvo iz Zatvora Bijelo Polje, te na koji način je došao u posjed oružja.

“Zbog teških propusta u Zatvoru Bijelo Polje, koji su prouzrokavali bjekstvo dva zatvorenika osuđena za teška krivična djela, Zatvor Bijelo Polje stavljen je pod neprekidni nadzor od strane Ministarstva pravde i Uprave ZIKS-a,” zaključuje se u saopštenju.

Do kadrovskog popunjavanja rukovodećih mjesta u Zatvoru Bijelo Pojle, poslove rukovođenja Zatvorom Bijelo Polje obavljaće službenici ZIKS-a Podgorica.

Bonus video: