Danilo Pantić sportista Nikšića

129 pregleda 6 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Boris Pejović
Danilo Pantić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2015. 12:37h

Akademik je najbolji nikšićki klub, Danilo Pantić sportista, a Dragan Šćepanović je najbolji trener u gradu pod Trebjesom.

Takmičari džudo kluba Akademik u 2015. godini osvojili su 562 medalje, od čega 265 zlatnih, 150 srebrnih i 147 bronzanih.

Na sedam državnih prvenstava u svim uzrastima Akademik je potvrdio dominaciju na domaćoj sceni sa 42 titule prvaka države, konstatovano je na 33. Skupštini kluba.

Najznačajniji rezultat u 50. godini postojanja Akademika ostvario je Pantić, juniorski prvak Evrope. Srđan Mrvaljević je osvojio Azija open i potom Afrika open, dok je na Australija openu bio bronzani.

Jovana Peković je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, dok je Nikola Gušić bio sedmi na Evropskom prvenstvu u Bakuu.

Skupština, kojom je predsjedavao Dragan Pejanović, konstatovala je da su klub, za rezultate ispratila i odgovarajuća priznanja. Pantić je proglašen najboljim mladim takmičarom u Crnoj Gori, Akademik je proglašen za najbolji džudo klub u zemlji, a Pantić za najboljeg u izboru Džudo saveza Crne Gore.

Isto priznanje u konkurenciji seniorki od Džudo saveza pripalo je Tanji Božović, dok je Peković izabrana za najbolju mladu džudistkinju Crne Gore.

Džudo klub Akademik je proglašen za najbolji klub na svim domaćim takmičenjima, kao i na brojnim međunarodnim turnirima.

Skupština je sa zadovoljstvom konstatovala da je uspjeh kluba rezultat profesionalnog, odgovornog i posvećenog rada. Organizacija, funkcionisanje i rad kluba mogu poslužiti kao primjer ostalima.

U klubu se radi sa svim uzrastnim kategorijama, a posebna pažnja se poklanja najmlađima, kako bi imali kontinuitet u osvajanju prestižnih medalja.

Klub je značajan dio budžeta potrošio u učešću takmičara na domaćim i međunarodnim takmičenjima u svim uzrasnim kategorijama, a posebno za nastupe Nikole Gušića i Srđana Mrvaljevića, koji je godinu završio u olimpijskoj normi.

Skupština je zaključila da je Akademik 2015. godinu završio bez dugovanja, sa redovnim mjesečnim nadoknadama za članove koji rade u klubu i stipendijama za najuspješnije takmičare.

Klub je takođe nagradio svoje najuspješnije takmičare koji su postigli značajne rezulate na međunarodnim takmičenjima u 2015. godini: Pantića, Peković i Gušića.

Klub je u 2015. godini odlično sarađivao sa nadležnim institucijama, a u maju je svečanom Akademijom proslavio jubilej 50 godina postojanja.

Bonus video: