INCIDENT U LOKALU "VELVET"

Pripadnici Interventne pretukli Zagoričane

Prema pouzdanim saznanjima "Vijesti", šestorica uhapšenih su zadobili povrede u predjelu glave, a izvori "Vijesti" tvrde da ih je policija brutalno tukla dvadesetak minuta
1157 pregleda 245 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2015. 20:10h

Ekipa Intervente jedinice policije pretukla je sinoć Vidoja Stanišića, Radisava Stanišića, Sašu Klikovca, Nikolu Markovića, Željka Popovića i Branka Vukanića u podgoričkom lokalu "Velvet", nezvanično saznaju "Vijesti".

Pripadnici Interventne jedinice sinoć su pretresali goste lokala, kada je i došlo do incidenta sa članovima samozvanog "zagoričkog klana".

Prema jednoj verziji, ekipa Interventne je upala u "Velvet", bacila suzavac i napala članove "zagoričkog klana".

Iz policije to nezvanično demantuju i tvrde da su ih Zagoričani napali prilikom racije gađajući ih flašama, te da su morali da upotrebe sredstva prinude.

"Oko 1.30 smo radili raciju u Velvetu kada su Zagoričani napali policijske službenike. Tek nakon toga smo primijenili sredstva prinude, kada je i upotrebljen sprej", saopšteno je nezvanično iz podgoričke policije.

Sagovornik "Vijesti" je potvrdio da je šest pripadnika Zagoričkog klana privedeno zbog napada na policijske službenike.

Prema pouzdanim saznanjima "Vijesti", šestorica uhapšenih su zadobili povrede u predjelu glave, a izvori "Vijesti" tvrde da ih je policija brutalno tukla dvadesetak minuta.

Dio kafića je "prema nezvaničnim informacijama" demoliran.

Uprava policije: Šest lica napalo policajce u noćnom klubu

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da je podgorička policija sinoć izvršila raciju u više ugostiteljskih objekata u centru Podgorice.

"Podgorička policija uhapsila je sinoć slobode šest lica, V.S. (27), R.S. (31), S.K. (33), B.V. (32), N.M. (29) i Ž.P. (35) iz Podgorice, nakon što su ih ova lica, kako se sumnja, napala prilikom obavljanja službene dužnosti. Racija je izvršena i u noćnom klubu Velvet, u Bokeškoj ulici u Podgorici. Odmah po ulasku policajaca u ovaj noćni klub, grupa lica je, kako se sumnja, počela da im dobacuje uvrjedljive riječi. Kada su policajci krenuli ka njima kako bi im zatražili lične isprave i kontrolisali ih, ova lica su ih, sumnja se, fizički napala a takođe su ih tom prilikom gađala flašama, čašama i pepaljarama kojima su i pogodili nekoliko policajaca", saopšteno je iz UP.

U saopštenju se dodaje da su policajci radi uspostavljanja narušenog javnog reda i mira i odbijanja daljih napada od sebe, ka ovim licima tada upotrijebili sredstva prinude – sprej, fizičku snagu i sredstva za vezivanje, čime su uspjeli da ih savladaju i zatim uhapse.

"Prilikom napada na povrijeđen je jedan policajac. Ovih šest lica je zatim sprovedeno u prostorije CB Podgorica, gdje su zatražili medicinsku pomoć. Policajci su im omogućili pružanje medicinske pomoći i ona im je pružena u Kliničkom centru. Medicinsku pomoć je zatražio i povrijeđeni policajac i njemu je medicinska pomoć takođe pružena u Kliničkom cnetru. Konstatovano je da su ova lica i policajac lakše povrijeđeni", dodaje se u saopštenju

Iz UP navode i da je o događaju obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji se izjasnio da su se u postupcima ovih šest lica stekli elementi bića krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu biti privedeni Zamjeniklu osnovnog državnog tužioca (ZODT), zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo", zaključuje se u saopštenju.     

Galerija

Preporučujemo za Vas