Brković: Kotor je grad za koji me vežu intimni doživljaji mladosti i djetinjstva

Brković je pročitao pjesmu “Dubrovniče oprosti” koju je napisao u Ljubljani 10. novembra 1991. godine, a potom i pjesmu koju je povodom ratnih dešavanja uputio poznatoj hrvatskoj pjevačici - Konavljanki Terezi Kesoviji
171 pregleda 2 komentar(a)
Jevrem Brković, Adrijan Vuksanović, Nebojša Knežević (Novina)
Jevrem Brković, Adrijan Vuksanović, Nebojša Knežević (Novina)
Ažurirano: 25.12.2015. 17:47h

Književno veče istaknutog crnogorskog pisca Jevrema Brkovića, u organizaciji Hrvatske krovne udruge “Dux Croatorum”, održano je u kotorskoj palati Bizanti.

“Djelimično sam i ja Kotoranin jer je moja porodica poslije Drugog svjetskog rata živjela u ovom gradu deset godina i dijelila kuću sa velikim crnogorskim glumcem Milošem Jeknićem. Kotor je poseban ne samo po arhitekturi i onome što znači u crnogorskoj i svjetskoj baštini, već je i moj intimni doživljaj rane mladosti i djetinjstva. Sjećanje na Kotorane, na ulice, Karampanu, čini da sam veoma vezan za ovaj grad ”, kazao je Brković.

On je pročitao pjesmu “Dubrovniče oprosti” koju je napisao u Ljubljani 10. novembra 1991. godine, a potom i pjesmu koju je povodom ratnih dešavanja uputio poznatoj hrvatskoj pjevačici - Konavljanki Terezi Kesoviji.

Prisutne je u ime organizatora pozdravio predsjednik Hrvatske krovne zajednice “Dux Croatorum” Adrijan Vuksanović. Moderator večeri je bio Nebojša Knežević.

Bonus video: