Godina u znaku Marije, Ivana i Svjetske lige

250 pregleda 0 komentar(a)
Marija Bojović i Ivan Ječmenica, Foto: Luka Zeković
Marija Bojović i Ivan Ječmenica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.12.2015. 15:17h

S obzirom na dominaciju na domaćoj sceni, izbor odbojkašice Luke Bar i odbojkaša Budvanske rivijere za najbolje u 2015. godini bio je i logičan i očekivan, a priznanja su ovog puta otišla u Pljevlja – Mariji Bojović i Ivanu Ječmenici, koji su prvi put laureati.

Marija je prve odbojkaške korake napravila je u Rudaru, odakle je 2010. godine došla u Budućnost, gdje je provela četiri godine, stigla do reprezentacije i osvojila titulu (2012. godine). U ljeto 2014. godine prešla u Luku Bar, sa kojom je prošle sezone osvojila duplu krunu. U dresu crnogorske reprezentacije ove godine je osvojila zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope.

"Za mene je velika čast što sam ovdje, veliko priznanje za mene. Najveću zahvalnost dugujem svom timu, ekipi Luke Bar, jer odbojka nije individualni sport. Da nije bilo mojih saigračica, trenera i uprave kluba, ja danas ne bih ni bila ovdje", rekla je Marija Bojović.

Ječmenica je iz Pljevalja prvo stigao u Studentski centar, a onda 2011. godine i u Budućnost. U Budvansku rivijeru, u kojoj je ove sezone kapiten, stigao je 2013. godine, i osvojio dvije duple krune, dok je u godini na izmaju sa reprezentacijom zauzeo drugo mjesto u trećoj diviziji Svjetske lige.

"Ovo je veliko priznanje za mene, veliki podstrek za moj budući rad i nastavak karijere. Hvala OSCG, koji je prepoznao kvalitet i moj rad u ovoj godini, i da Savezu čestitam na uspješnoj godini koja je za nama. Prvi put smo igrali Svjetsku ligu i napravili dobar rezultat. Savez nam je obezbijedio dobre uslove za rad, nadam se da će tako biti i ubuduće. Hvala mom klubu i najviše mojim saigračima, jer bez njih ne bi dobio priznanje", kazao je Ječmenica.

Predsjednik Odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković, kazao je da je odbojkašku 2015. godinu obilježio nastup muške seniorske reprezentacije u Svjetskoj ligi.

"Iako smo prvi put nastupali i u konkurenciji reprezentacija koje su učesnice svjetskih i evropskih prvenstava, uspjeli smo da savladamo reprezentacije Portorika, Tunisa, Turske, Kine i u finalu izgubili od Egipta. Na izuzetno zadovoljstvo osvojili smo srebrnu medalju i ispisali još jednu istorijsku stranicu odbojkaškog sporta u Crnoj Gori", kazao je Pajković.

Predsjednik OSCG je naglasio i da je ponosan na nastup ženske seniorske reprezentacije na Igrama malih zemalja na Islandu, gdje je osvojena pva medalja u našoj ženskoj odbojci.

"Nadamo se i njihovim nastupima u takmičenju Evropske lige od sljedeće godine".

OSCG je u ovoj godini, iz donatorskog fonda od Evropske odbojkaške konfederacije klubovima i školama podijelio preko 600 lopti i 70 mreža i time pomogao u stvaranju boljih uslova za rad i napredak.

"Ostvarili smo dobar kontakt sa osnovnim školama i organizovali časove odbojke za djecu u preko dvadesetak škola u Crnoj Gori", dodao je Pajković, i podsjetio da je savez donio odluku o organizaciji lige mini odbojke za djecu uzrasta od devet do 12 godina.

OSCG je u ovoj godini dobio i „moderan, savremen i prepoznatljiv logo“.

"Sve ovo smo ostvarili kao tim i ovim putem želim da se zahvalim mojim kolegama članovima Predsjedništva, ljudima iz organizacije Saveza, stručnim štabovima, reprezentativcima i reprezentativkama. Naravno da sve ovo ne bi mogli da postignemo bez finansijskih sredstava pa se zahvaljujemo Državi, Ministarstvu prosvjete i Upravi za mlade i sport, na velikoj pomoći i razumijevanju. Veliku zahvalnost dugujemo i svim sponzorima koji su se našli da nam pomognu kako finansijski, tako i kroz usluge, kao i svim poslovnim partnerima na sjajnoj saradnji i razumijevanju", zaključio je Pajković.

Bonus video: