Vujović prilikom bjekstva koristio svoj pištolj!

Sagovornik "Vijesti" kazao je da policija i tužilaštvo utvrđuju kako je moguće da osuđeni za ubistvo u zatvorskoj ćeliji posjeduje oružje
229 pregleda 82 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Facebook
Ivan Vujović, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.12.2015. 18:16h

Bjegunac Ivan Vujović nije razoružao službenike u bjelopoljskom zatvoru, već je prilikom bjekstva koristio svoj pištolj.

To je "Vijestima" potvrđeno od izvora bliskog istrazi.

Isti sagovornik kazao je da policija i tužilaštvo utvrđuju kako je moguće da osuđeni za ubistvo u zatvorskoj ćeliji posjeduje oružje.

Iz Uprave policije je saopšteno da preduzimaju mjere i radnje na pronalasku zatvorenika Vujovića, koji je juče pobjegao iz ZIKS Bijelo Polje.

"Policijski službenici Vujovića potražuju na nacionalnom i međunarodnom nivou budući da je za njim sinoć raspisana i međunarodna potjernica NCB Interpol Podgorica. CB Bijelo Polje je događaj prijavljen od strane službenika ZIKS 24. decembra 2015. godine, oko 17,15 časova, ubrzo nakon što je lice pobjeglo iz ove ustanove. Mjere i radnje traganja za njim se preduzimaju od momenta obavještenja policijskih službenika o događaju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Ministarstva pravde je saopšteno da Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u saradnji sa Državnim tužilaštvom iz Bijelog Polja, kao i sa Upravom policije, intenzivno sprovodi aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju bjekstva Vujovića iz Zatvora Bijelo Polje, kao i njegovom hvatanju.

"Takođe, preduzimaju se sve mjere na utvrđivanju činjenica i okolnosti, da li su pojedini službenici Zatvora Bijelo Polje, ne vršeći svoje službene dužnosti doprinijeli bjekstvu zatvorenika Vujovića", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Vujović je u martu 2011. godine osuđen na 14 godina zatvora za ubistvo Radovana Savovića ispred zgrade RTCG u Podgorici.

Sud je utvrdio da je Vujović odlučio da se osveti Savoviću jer mu je u martu 2008. nanio teške povrede u lokalu "Stara Crna Gora" u Budvi.

Ubistvo se dogodilo 7. maja, 2008, kada je Vujović sačekao Savovića da izađe iz picerije "Primicija", dok je prelazio ulicu, Vujović mu je pritrčao s leđa i ispalio više metaka. Savović je podlegao povredama na licu mjesta.

Vujovića je u spuškom zatvoru 2011. godine zašiljenom kašičicom ubo tadašnji cimer Jagoš Petrović.

Optuženi je u sudu izjavio da ga je Vujović konstantno maltretirao - udarao i vrijeđao, a na kraju i prijetio da mu mora isplatiti određenu sumu novca.

Vujović je tada kazao da Petrović ima bujnu maštu, nazivajući njegovu izjavu notornim neistinama: “Ovo je neistina i ništa od toga nisam rekao. Nijesam prijetio. Ne umijem da prijetim, već umijem da obećam i da to ispunim”.

Petrović je, međutim, ostao pri svojim tvrdnjama, rekavši da mu je Vujović nakon što ga je ubo, zaprijetio da će nekoga poslati da mu “zakolje sina”.

To je potvrdio i svjedok - stražar Radomir S. Bojović: “Čuo sam prijetnje koje je Vujović uputio Petroviću: 'Znaš li ti što si učinio, ubiću ti dijete'".

Vujović je kasnije rekao da je Petrović “dobar dečko” i saopštio da se ne pridružuje krivičnom gonjenju protiv njega: “Ja ga nisam vidio da me izbo sječivom. Što se mene tiče, možete danas da ga oslobodite”.

Zbog propusta sporvodnika bjelopoljskog zatvora 7. oktobra pobjegao je još jedan osuđeni ubica - Jovica Zindović.

Mojkovčanin, osuđen zbog ubistva Luke Popovića, tog dana pobjegao je trojici čuvara, koji su ga odveli u porodičnu posjetu.

Bonus video: