Žaklini Oštir nagrada za najbolju glumicu na Festivalu u Nju Delhiju

Oštir je uručeno i priznanje za doprinos razvoju filma od strane Privredne komore Delhija
61 pregleda 8 komentar(a)
Žaklina Oštir, Foto: Screenshot (YouTube)
Žaklina Oštir, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 25.12.2015. 14:29h

Glumica Crnogorskog narodnog pozorišta Žaklina Oštir, nakon nagrada koje je osvojila na filmskim festivalima u Los Anđelesu (Maverick Movie Festival i Legends of Hollywood), laureat je priznanja za najbolju glumicu na Delhi International Film Festivalu u Nju Delhiju (Indija).

Žaklina Oštir nagrađena je za ulogu Marije u filmu "Agnus dei", po scenariju i u režiji Agima Sopija.

"Delhi International Film Festival je jedan od najznačajnijih festivala u Aziji, a drugi po veličini i važnosti u Indiji. Ove godine na festivalu je u konkurenciji bilo ukupno 600 filmova iz cijelog svijeta, a u selekciji pod nazivom World cinema preko 200 filmskih ostvarenja. U ovoj selekciji dodijeljena je samo jedna glumačka nagrada a to je nagrada za najbolju ulogu koju je osvojila Žaklina Oštir", navodi se u saopštenju CNP-a.

Oštir je uručeno i priznanje za doprinos razvoju filma od strane Privredne komore Delhija.

Film "Agnus dei" je porodična ratna drama snimljena 2012. godine. U filmu igraju Žaklina Oštir, Astrit Alihajdaraj, Dafina Berisha, Çun Lajçi, Enver Petrovci, Lumnie Sopi.

Film je do sada pogledalo više od 120.000 gledalaca na brojnim festivalima i osvojio je više od 50 nagrada u svim kategorijama.

Bonus video: