BRONZANI SA SP ZA KADETE

Karatista Mijač najbolji sportista Bara u 2015.

0 komentar(a)
Vladimir Mijač, Foto: Www.studiopetovic.com
Vladimir Mijač, Foto: Www.studiopetovic.com
Ažurirano: 25.12.2015. 15:10h

Vladimir Mijač, član Кarate kluba Bar, kadetski i juniorski reprezentativac Crne Gore, sportista je Bara za 2015 godinu. To je odluka Komisije sportskih novinara i dopisnika iz Bara koji su kao i ranijih godina imali težak zadatak da od najboljih - izaberu najbolje.

Tim povodom je u organizaciji sekretarijata za Društvene djelatnosti SO Bar priređena svečanost na kojoj su najuspješnijim sportistima grada uručena priznanja.

Mijač je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu za kadete u Džakarti (Indonezija) osvojio treće mjesto, dok je boje Crne Gore branio i na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore i U 21 u Cirihu (Švajcarska). Na današnjoj svečanosti u velikoj sali SO Bar, nagradu Mijaču kao i ostalim laureatima uručio je predsjednik dr Zoran Srzentić istakavši da je zadovljan učinkom barskih sportista.

“Sportisti iz našeg grada su u ovoj godini osvojili mnogo prvih mjesta, ostvarili veliki broj kvalitetnih rezultata i pronijeli slavu grada. Na taj način afimisali su grad Bar i Crnu Goru, ali i stekli ličnu afirmaciju. Ovo je bio trenutak da se svima njima zahvalimo i uručimo im zaslužena priznanja. Sport je i ove godine bio najbolji ambasador naše opštine i nadam se da će tako biti iubuduće”- istakao je Srzentić.

Najbolji sportski kolektiv za ovu godinu je ŽOK Luka Bar.

“Sirene” su još jednom osvojile domaću “duplu krunu”. Prvakinje su naše zemlje i osvajačice Kupa Crne Gore za 2014/15, i to bez izgubljenog meča.

Najbolji trener je “kouč” košarkaša Mornara Đorđije Đoko Pavićević. Trener je jedne od rijetkih ekipa koje još nijesu osjetile što znači poraz u BIBL ligi, I-A Crnogorskoj ligi i Kupu, a u ovogodišnjem šampionatu gdje su vezali 17 pobjeda.

Novinarska Komisija je u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima za dodjelu godišnjeg priznanja u oblasti sporta odlučila da bude dodijeljena i nagrada Sportski radnik godine. Ta titula u 2015. godini pripada Vasiliju Vasku Miloševiću. Sav svoj radni (35 godina) i sportski vijek (45 godina) proveo je u Baru.

Komisija je dodijelila i dva Specijalna priznanja za doprinos i promociju barskog i crnogorskog sporta, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Dobitnici Specijalne nagrade su Almir Cecunjanin, trener Karate kluba Bar, i košarkaš NBA ligaša Orlanda, Nikola Vučević.

Cijeneći da je omladinski sport osnova za ostvarivanje vrhunskih rezultata, komisija je odlučila da se ove godine nagrada perspektivni sportista dodijeli za deset perspektivnih sportista u osam sportova. To su: Duje Bilčić (OK Bar Volley), Lana Vujošević (ŽOK Galeb), Tijana Kruta (ŽOK Luka Bar), Dunja Leković (AK Sanja), Darinka Đuričković (AK Mornar), Semir Murić (Kik-boks klub Bar), Vasko Stojković (FK Mornar), Jovan Marojević (RK Bar), Jelena Todorović (Streljački klub Mornar), Božidar Labović (Košarkaški klub Mornar).

U ime nagrađenih zahvalili su se Vasilije Vasko Milošević i Vladimir Mijač.