Filip Radović najbolji crnogorski paraolimpijac u 2015.

0 komentar(a)
Filip Radović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Radović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.12.2015. 11:51h

Dan nakon što je proglašen za najboljeg sportistu Cetinja u 2015. godini, stonoteniser Filip Radović je dobio još jedno prestićno prizanje - proglašen je za najboljeg sportistu godine u izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Radović je ove godine osvojio bronzanu medalje na seniorskom Evropskom prvenstvu u danskom Vejleu, što je prva medalja sa velikog takmičenja u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

Odlukom upravnog odbora Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, za najuspješnijeg mladog sportistu proglašen je atletičar Mirnes Ramović, koji je u kategoriji osoba bez vida na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Varaždinu osvojio dvije srebrne medalje u bacanju diska i bacanju kugle.

Najuspješnija organizacija je Sportsko-rekreativno društvo slijepih "Podgorica", čiji su članovi pomenuti Ramović, i nosilac dvije A paraolimpijske norme Marijana Goranović.

Zlatne plakete za izuzetan sportski rezultat biće dodijeljene atletičarima Marijani Goranović, Milošu Ranitoviću, Radmilu Baraninu, kao i biciklisti Danilu Gojkoviću.

Zlatnu plaketu za najperspektivnijeg sportistu dobiće devetogodišnji skijaš Petar Kasom.

Zlatne plakete za izuzetan doprinos razvoju paraolimpijskog sporta u Crnoj Gori pripašće košarkaškom klubu osoba sa invaliditetom ,,Paramont'', stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom ,,Luča'' i Resursnom centru za djecu i mlade ,,Podgorica''.

Svečano proglašenje najboljih biće obavljeno u hotelu "Podgorica", u utorak (29.decembra) sa početkom u 12 sati.

Bonus video: