Robijaša u sud doveo policajac sa kojim se tukao u ZIKS-u

Iako je u sudnicu došao službeno, Ivanović se uredno odazvao kada je sutkinja Sonja Keković prozivala svjedoke-oštećene
1203 pregleda 21 komentar(a)
Dejan Parađina, Vuk Ivanović, Foto: Jelena Jovanović
Dejan Parađina, Vuk Ivanović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 25.12.2015. 09:44h

Zatvorski čuvar Vuk Ivanović juče je na suđenje za tuču u spuškom zatvoru doveo jednog od okrivljenih Dejana Parađinu, iako osuđenik u tom postupku odgovara za napad na njega.

Ivanović je službenim kombijem dovezao Parađinu iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, a potom ga sa lisicama na rukama uveo u danilovgradski Osnovni sud.

Iako je u sudnicu došao službeno, Ivanović se uredno odazvao kada je sutkinja Sonja Keković prozivala svjedoke-oštećene.

Branilac Gorana Vukčevića, Dejana Dedića i Srđana Vujovića, advokat Branko Anđelić takvo ponašanje ocijenio je skandaloznim.

“Nikad se u crnogorskom pravosuđnju nije desilo da oštećeni sprovodi okrivljenog u postupku i to vezanog lisicama. Svemu tome smo danas bili svjedoci”, kazao je Anđelić.

Rekao je da je zato nejasno svojstvo Ivanovića na jučerašnjem glavnom pretresu.

“Sud konstatuje da je on u sudnici u svojstvu oštećenog. Zbog toga se pitam kako je moguće da svjedok oštećeni, sprovodi okrivljenog u istom postupku”, kazao je Anđelić.

“Vijestima” je iz ZIKS-a nezvanično objašnjeno da raspored za sprovođenje pritvorenih i osuđenih lica odobrava šef sprovodničke službe.

“Kolega Ivanović je morao da ispuni radnu obavezu, jer je raspoređen da sprovede tog osuđenika. Tu nema ništa sporno, niti ima njegove krivice”, kazao je jedan od službenika spuškog zatvora.

On tvrdi da je u sprovodničkoj službi nedovoljan broj zaposlenih i da ih je vjerovatno nužda natjerala da Ivanovića pošalju da iz KP doma sprovede osuđenika koji je okrivljen za napad na njega.

Njegov kolega, međutim, tvrdi da to nije tačno i da se preliminarni raspored za sprovođenje pritvorenih i osuđenih lica pravi dan ranije i da je zato najvjerovatnije napravljen propust.

Bivši i sadašnji robijaši - Goran Vukčević (36), Dejan Dedić (24), Luka Lučić (33), Petar Damjanović (35), Srđan Vujović (38), Dejan Parađina (35), Milivoje Spasojević (26), Mirko Kontić (35) i Vladimir Zindović (33), optuženi su da su 14. januara napali službenike ZIKS-a Miloša Prelevića, Bobana Nikčevića, Ivana Popovića, Vuka Ivanovića, Predraga Radulovića, i Radomira Boškovića.

Iznošenje završnih riječi juče je odgođeno za 11. januar.

Bonus video: