Izazov za trbušnjake: Šest minuta za mišićav stomak

Isprobajte ovaj izazov koji se sastoji od dvije vježbe koje će natjerati trbušne mišiće da podižu opterećenje, ali i stabilizuju tijelo što je njihova glavna uloga
137 pregleda 0 komentar(a)
stomak, Foto: Www.chicagonow.com
stomak, Foto: Www.chicagonow.com
Ažurirano: 24.12.2015. 17:04h

Da li želite da imate čelične trbušnjake i da li volite izazove? Onda je ovaj izazov baš za vas!

Trbušnjake, kao i sve druge mišiće, moramo stimulisati velikim opterećenjima kako bi ih razvili. Ako možete da uradite mnogo običnih trbušnjaka, to ne znači da su oni jaki i da su dobro razvijeni, to samo znači da su izdržljivi. Međutim, ako želite da imate velike mišičave "pločice", morate razviti jake trbušnjake.

Osim što je dobro trbušnjake vježbati na spravama ili sa tegovima, postoje dobre kombinacije vježbi sa sopstvenom kilažom koje će ih dobro aktivirati, a ako sve to pretvorimo u izazov imamo dobitnu kombinaciju za razvoj trbušnih mišića.

Isprobajte ovaj izazov koji se sastoji od dvije vježbe koje će natjerati trbušne mišiće da podižu opterećenje, ali i stabilizuju tijelo što je njihova glavna uloga.

Cilj je da napravite što više krugova u 6 minuta, a jedan krug se sastoji od:

Viseće podizanje nogu (prsti do šipke) - 5 ponavljanja

Izdržaj/Plank - 20 sekundi

Vježbe se rade bez zadanog odmora, a možete d odmarate kad hoćete. Dok ne napravite sva ponavljanja prve, ili izdržite vrijeme druge vježbe, ne možete preći na sljedeću vježbu ili novi krug. Napravite što više krugova u 6 minuta.

Ovaj izazov od 6 minuta napravite dva puta sedmično na kraju uobičajenog treninga umjesto ostalih vježbi za trbušnjake koje radite.

Index.hr

Bonus video: