Radović najbolji u Prijestonici

3 komentar(a)
Filip Radović, Foto: Cetinje.me
Filip Radović, Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 24.12.2015. 14:30h

Stonoteniser Lovćena Filip Radović najbolji je sportista Cetinja u 2015. godini, u tradicionalnom izbori Uprave za sport tog grada.

Priznanje za najboljeg mladog sportistu pripalo je Luki Perišiću (džudo klub Crnogorac), najbolja sportska organizacija je Rukometni klub Lovćen.

Najbolji sportski radnik je Slobodan Jablan (Ženski odbojkaški klub Lovćen), dok je nagradu za najboljeg trenera dobio Čedomir Damjanović, trener paraolimpijske reprezentacije Crne Gore u stonom tenisu.

Najzad, za najperspektivnije mlade sportiste proglašeni su Anđela Popović i Andrija Martinović (džudo klub Crnogorac), Ana Mrvaljević (Atletski klub Lovćen), kao i Nikola Ratković (Kik boks klub Lovćen).

"Bez sumnje mogu ustvrditi da naši sportisti iz godine u godinu postižu sve značajnije rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a gradska uprava na čijem sam čelu nastaviće da, u vremenu pred nama, pruža punu podršku u obezbjeđivanju uslova za njihov dalji rad i prosperitet – istakao je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

"Iza nas i posebno značajna godina tokom koje smo sproveli niz aktivnosti na pripremi neophodnih preduslova za realizaciju najvećeg projekta na planu sportske infrastrukture u našem gradu – izgradnji fudbalskog stadiona “Sveti Petar Cetinjski”, koji će, uvjeren sam, u značajnoj mjeri doprinijeti afirmaciji sporta među mladima", dodao je, između ostalog, Bogdanović.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Prijestonice, bivši proslavljeni rukometaš Petar Kapisoda je čestitao dobitnicima na nagradama.

"Kada analiziramo godinu koja je za nama možemo biti ponosni na rezultate naših sportista, a da bismo shvatili dimenziju njihovog sportskog uspjeha i dostignuća, moramo naglasiti da su oni ostvareni u vrlo teškim i nepovoljnim finansijskim uslovima. Predstavljati svoju porodicu, klub, grad i posebno državu, za mene je najuzvišeniji i najčasniji osjećaj i obaveza za svakog čovjeka, a koja za sobom povlači ogromnu odgovornost - odgovornost koja je privilegija rijetkih i odabranih sportista. Sretan sam jer su neki od njih danas među nama, najbolji među jednakima", rekao je Kapisoda.

Bonus video: